Aktuelt

Nedenfor finner du en oversikt over aktuelle fag- og nyhetssaker fra Apotek 1.

 • Illustrasjonsbilde nyheter

  Spennende nyheter hos Apotek 1!

  Nye og videreutviklede produkter innen helse og hudpleie er alltid spennende og kan hjelpe deg til en friskere hverdag eller følelse av velvære. Se noen av våre spennende nyheter.

 • Bilde av jenter

  Tre trinn mot uren hud

  Visste du at fire av fem ungdommer har en eller annen grad av kviser eller uren hud? Ung hud er ofte fet og har godt av en god rens og fuktighetskrem til ansikt og hals. Her er noen gode råd fra en av våre farmasøyter.

 • REN er en ny serie hos Apotek 1

  REN - effektiv nytelse for huden

  Er du opptatt av hudpleie med rene ingredienser, men ønsker ikke å gå på kompromiss med effekt? Da har vi en nyhet som passer perfekt for deg: Bli bedre kjent med REN - pionerene innen bioaktiv hudpleie.

 • Eple med målebånd

  Les hva ernæringsfysiologen svarte om vektreduksjon

  I nettmøtet med ernæringsfysiolog Marthe Bottolfs tidligere i år kunne du få svar på dine spørsmål om vektreduksjon. Les hva hun svarte på noen av spørsmålene vi fikk inn fra dere:

 • Bilde av tablett som skal svelges

  Svelgevansker kan gi behandlingssvikt

  En fjerdedel av befolkningen syns det er vanskelig å svelge tabletter. Med enkle grep kan selv de med svelgevansker få hjelp, les mer om det her.

 • Kvise på hake

  Fleip eller fakta om kviser

  De aller fleste ungdommer får kviser i større eller mindre grad. Det verserer mange myter og misoppfatninger om kviser og uren hud, her tar vi knekken på noen av de!

 • Bilde av klesvask

  5 enkle tips for å unngå urinveisinfeksjon

  Løper du ofte på do eller svir det når du tisser? Urinveisinfeksjon, eller blærekatarr, er så vanlig at halvparten av alle kvinner vil oppleve å få det. For noen kommer det igjen og igjen, og da kan det være greit å få noen gode tips.

 • 5 flaue fakta om hemoroider

  Har du noen gang lurt på hvor vanlig hemoroider er? Eller hva det skyldes? Og finnes det egentlig noe som hjelper for å bli kvitt de? Her får du svar på det du ikke tør spørre naboen om!

 • bilde-av-glad-dame

  Slik blir du kvitt røykesuget

  Har du bestemt deg for å kutte røyken? Da bør du forberede deg på hvordan du skal håndtere den uunngåelige trangen etter røyk. Her får du våre beste tips til takle røykesuget!

 • Mann som er kvalm

  Omgangssyken er på vei

  Vinteren er høysesong for utbrudd av norovirus som gir omgangssyke med oppkast og diaré. - Viruset er svært smittsomt, og det er derfor viktig med gode hygienetiltak for å unngå å bli syk selv eller smitte andre sier farmasøyt Gunhild Kile Sandvik.

 • Returordning for Røkelsesstativ med hjerter i børstet stål

  Apotek 1 har funnet ut at i svært få tilfeller, og ved bruk av enkelte typer telys, kan Røkelsesstativ med hjerter (varenummer 877366) bli overopphetet og utgjøre en sikkerhetsfare.

 • Syk gutt med hånd på pannen

  Sykt barn, hva nå?

  Den første høsten og vinteren i barnehage kan for mange fortone seg som en evig runddans med feber, hoste, tett nese og øyeverk. Dette er slitsomt for barnet, men kan også være en påkjenning for foreldrene.Små barn har ikke fullt utviklet immunsystem, og er derfor mer utsatt for sykdommer enn større barn og voksne.

 • Illustrasjonsbilde: Bokstavklosser og sitroner for å beskrive Vitamin C

  Hjelper C-vitamin sjokk mot forkjølelse?

  Når forkjølelsene står i kø, du begynner å føle deg tufs og du absolutt ikke har tid til å bli syk, er det mange som sier at store doser vitamin C, et såkalt C-vitamin-sjokk kan hjelpe. Stemmer det?

 • Legemiddelgjennomgang i tverrfaglig team

  Bedre medisinering gir økt livskvalitet for sykehjemsbeboere

  Apotek 1 har vært samarbeidspartner i et omfattende legemiddelprosjekt i Oslo kommune, der 2.500 langtidspasienter har fått en grundig gjennomgang av legemiddellista si.

 • Topp 10 hudpleievaner

  Her er deres topp 10 hudpleierutiner

  Vi spurte våre lesere om hva som er et absolutt ”must” når de skal ta vare på huden sin. Her er 10 på topp av deres daglige hudpleierutiner!

 • Bilde av et eple

  Slik blir du kvitt feriekiloene

  Strammer bukselinningen etter ferien? Eller har planen om å gå ned i vekt sklidd helt ut? Her får du rådene som får deg på rett kjøl igjen etter sommerens utskeielser.

 • Illustrasjonsbilde: Barn på gresset

  Slik sjekker du barna for lus...

  Hodelus er blitt et problem i skoler og barnehager og oppfordringen fra oss i Apotek 1 er derfor: Sjekk alle barnehagebarn og skolebarn for hodelus! 

 • Ikke slutt med blodfortynnende på egen hånd

  I mediene de siste dagene har det vært reist tvil om det er trygt å bruke det blodfortynnende legemiddelet Pradaxa. Blodfortynnende er livsviktige medisiner som forhindrer blodpropp, og ingen må slutte med dem på egenhånd uten å ha snakket med legen sin først.

 • Slik redder du solskadet hår

  Visste du at sol, sjø og basseng er noen av hårets verste fiender med tanke på farge og glans? Her serverer vi noen enkle grep for å få et sunt og vakkert hår etter sommeren.

 • Ikke lenger vektbegrensning på "angrepillen"

  I fjor høst kom nyheten om at nødprevensjon (angrepiller) ikke anbefales til kvinner som veier mer enn 75 kg. Etter en ny gjennomgang har Europeiske legemiddelmyndigheter nå konkludert med at angrepillen likevel kan brukes uavhengig av kvinnens vekt.

 • Bilde av eple i hender

  Enkle råd til et sunt hjerte

  Er du i faresonen for å utvikle hjerte-/karsykdom, er det mye du kan gjøre for å bremse eller snu en uheldig utvikling. Her er 4 enkle hjerteråd.

 • Bilde av unge mennesker

  Russ i år? Les om vaksine mot hjernehinnebetennelse

  Visste du at ungdom i alderen 17 til 19 år er mer utsatt for alvorlig smittsom hjernehinnebetennelse enn andre? Folkehelseinstituttet anbefaler derfor alle 17 til 19-åringer å vaksinere seg.

 • Illustrasjonsbilde ned i vekt

  Flere og flere slanker seg sammen

  Ved inngangen til et nytt år er det mange som ønsker å få en sunnere livsstil og gå ned i vekt. Mange opplever at det er lettere å etablere nye og varige vaner sammen med andre. Her får du noen gode tips til hvordan du kan komme igang.

 • Bilde av kvinne og jente ute i snøen

  Beskytt deg og barna mot kulden

  Tørr inneluft, fyring og annen oppvarming fører til at mange av oss utvikler en tørr vinterhud. I tillegg fører kulde, minusgrader og vind til at hudens naturlige fuktighet fordamper.

 • Illustrasjonsbilde: Slutte å røyke

  Slutte å røyke? Slik dobler du sjansen for å lykkes!

  Har du som mange andre tenkt på å kutte røyken for godt, eller redusere forbruket ditt? Det finnes ingen bedre dag å starte enn i dag! Vi gir deg noen ekstra gode grunner for å komme i gang med røykeslutt - og nyttige råd som øker sjansen for å lykkes.

 • Beskytter kuldekrem mot forfrysninger?

  Kuldekrem holder huden myk og smidig i kaldt vær. Kuldekrem vil imidlertid ikke beskytte mot eller forhindre frostskader, sier fagavdelingen i Apotek 1. De anbefaler bruk av fete kremer med lavt vanninnhold eller helt vannfrie når man skal ut i kulden.

 • Bilde av blå tannbørste

  Blør det etter tannpussen?

  Mange opplever små blødninger fra tannkjøttet etter å ha pusset tenner og brukt tanntråd. Vanligvis er dette helt ufarlig, men visste du at det kan skyldes begynnende tannkjøttsykom? Her får du tannpleierens beste råd for en frisk munn.

 • Mann som tar seg til magen

  Unngå halsbrann og sure oppstøt etter julebordet

  Smertefull halsbrann kan legge en skikkelig demper på stemningen under og etter julebordet. Enkle grep kan gi deg en hyggelig julefeiring uten disse plagene.

 • Bilde av sort varselstrekant

  Ny merking med svart trekant

  Fra høsten 2013 vil noen legemidler få en egen merkeordning med svart trekant i pakningsvedlegget. Her kan du lese hva dette betyr.

 • Foto: Siv Dolmen/Stiftelsen Organdonasjon

  Bli Organdonor du også

  Hundrevis av nordmenn venter i kø for et nytt, livreddende organ. Ta stilling til om du vil bli organdonor, oppfordrer stiftelsen Organdonasjon. Lørdag 26. oktober arrangeres Donasjonsdagen 2013 rundt om i Norge.

 • Bilde av fargede tabletter

  Har du en liste over medisinene dine?

  Bruker du flere legemidler kan det være lurt å ha en liste over medisinene dine. Dette kan forebygge usikkerhet og misforståelser, samt redusere feil bruk av legemidler.

 • Apotek 1 har produkter som passer dine behov

  Vi har utvalget – du har valget: Finn produktene for dine behov!

  På apotek1.no og i alle våre apotek har vi et utvalg av produkter som passer ethvert behov. Hvis du har spesifikke krav til hva du ønsker at produktene skal inneholde - eller ikke inneholde, har vi produkter som kan passe. Slik finner du dem på apotek1.no:

 • Illustrasjonsbilde: Medisinskap

  Utdaterte medisiner gir falsk trygghet

  Når sjekket du sist medisinskapet ditt? Legemidler går ut på dato og gamle legemidler gir falsk trygghet. Her får du gode råd om opprydding i medisinskapet og hva du gjør med det du ikke trenger.

 • a1 graviditetstest er best i test!

  I en forbrukertest utført av foreldre.no kommer a1graviditetstest best ut, med terningkast 6.
 • Logo, Norsk kundebarometer - www.kundebarometer.com

  Apotek 1 kåret til beste apotekkjede!

  Tusen takk til alle våre kunder for at dere er mest fornøyd med Apotek1! I Norsk kundebarometer 2013 ble Apotek 1 kåret til den apotekkjeden som har best kundetilfredshet og størst kundelojalitet.

 • Illustrasjonsbilde: Ny app fra Apotek 1

  App fra Apotek 1: Vår kunnskap - din trygghet, på din mobil

  Hender det at du trenger et godt råd om hva man gjør med feber hos små barn? Eller soleksem? Kanskje du vil sjekke egen BMI, pollenvarslingen, eller trenger telefonnummer til nærmeste apotek? Dette og mer til får du i vår app!

 • Utslett etter bruk av hudkrem - gi beskjed

  Mattilsynet og Folkehelseinstituttet har et bivirkningsregister på kosmetiske produkter. Registeret gjør det mulig å få en nasjonal oversikt over helseproblemer knyttet til enkeltprodukter og innholdsstoffer.