Aktuelt

Nedenfor finner du en oversikt over aktuelle fag- og nyhetssaker fra Apotek 1.

 • Ikke lenger vektbegrensning på "angrepillen"

  I fjor høst kom nyheten om at nødprevensjon (angrepiller) ikke anbefales til kvinner som veier mer enn 75 kg. Etter en ny gjennomgang har Europeiske legemiddelmyndigheter nå konkludert med at angrepillen likevel kan brukes uavhengig av kvinnens vekt.

 • Begrenset tilgang på adrenalinpenner

  Det er for tiden begrenset forsyning av EpiPen og EpiPen Jr «Meda» til Norge. Her kan du lese mer om hva dette betyr for deg som har behov for adrenalinpenn.

 • Bilde av en dame

  Ikke gå glipp av disse nyhetene...

  Det kommer stadig nye produkter på markedet. Vi har hentet frem 12 spennende nyheter som skiller seg ut fra mengden – og dette er varianter du bør vurdere neste gang du planlegger et innkjøp. 
   
 • Vi åpnet Apotek 1 nr. 300!

  Landets største apotekkjede åpnet 2.juni Apotek 1 Elverum. Det ble kjedens apotek nummer 300. Da apotekmonopolet ble opphevet med ny apoteklov i 2001 var det 397 apotek. Medregnet Apotek 1 Elverum teller dagens apotek 774. –Dette er en utvikling som kommer kundene til gode, sier administrerende direktør i Apotek 1 Øyvind Winther.

 • Er kroppen klar for lysere dager?

  Vi går lysere tider i møte, og det er på tide å forberede seg på lettere klær og småsko. Enten du skal til sydligere strøk, eller bare være hjemme - her er tipsene til en vårklar kropp!

 • Bilde av eple i hender

  Enkle råd til et sunt hjerte

  Er du i faresonen for å utvikle hjerte-/karsykdom, er det mye du kan gjøre for å bremse eller snu en uheldig utvikling. Her er 4 enkle hjerteråd.

 • Bilde av unge mennesker

  Russ i år? Les om vaksine mot hjernehinnebetennelse

  Visste du at ungdom i alderen 17 til 19 år er mer utsatt for alvorlig smittsom hjernehinnebetennelse enn andre? Folkehelseinstituttet anbefaler derfor alle 17 til 19-åringer å vaksinere seg.

 • Bilde av kvinne og jente ute i snøen

  Beskytt deg og barna mot kulden

  Tørr inneluft, fyring og annen oppvarming fører til at mange av oss utvikler en tørr vinterhud. I tillegg fører kulde, minusgrader og vind til at hudens naturlige fuktighet fordamper.

 • Beskytter kuldekrem mot forfrysninger?

  Kuldekrem holder huden myk og smidig i kaldt vær. Kuldekrem vil imidlertid ikke beskytte mot eller forhindre frostskader, sier fagavdelingen i Apotek 1. De anbefaler bruk av fete kremer med lavt vanninnhold eller helt vannfrie når man skal ut i kulden.

 • Vanskelig å få i seg nok omega-3 via kosten

  Vi nordmenn er flinke til å spise fisk - tror vi selv. En gjennomsnittsnordmann får bare i seg en tredjedel av den mengden omega-3-fettsyrer som er anbefalt. For mange kan kosttilskudd være et godt alternativ.

 • Bilde av blå tannbørste

  Blør det etter tannpussen?

  Mange opplever små blødninger fra tannkjøttet etter å ha pusset tenner og brukt tanntråd. Vanligvis er dette helt ufarlig, men visste du at det kan skyldes begynnende tannkjøttsykom? Her får du tannpleierens beste råd for en frisk munn.

 • Bilde av sort varselstrekant

  Ny merking med svart trekant

  Fra høsten 2013 vil noen legemidler få en egen merkeordning med svart trekant i pakningsvedlegget. Her kan du lese hva dette betyr.

 • Foto: Siv Dolmen/Stiftelsen Organdonasjon

  Bli Organdonor du også

  Hundrevis av nordmenn venter i kø for et nytt, livreddende organ. Ta stilling til om du vil bli organdonor, oppfordrer stiftelsen Organdonasjon. Lørdag 26. oktober arrangeres Donasjonsdagen 2013 rundt om i Norge.

 • Bilde av fargede tabletter

  Har du en liste over medisinene dine?

  Bruker du flere legemidler kan det være lurt å ha en liste over medisinene dine. Dette kan forebygge usikkerhet og misforståelser, samt redusere feil bruk av legemidler.

 • Bilde av tablett som skal svelges

  Svelgevansker kan gi behandlingssvikt

  En fjerdedel av befolkningen syns det er vanskelig å svelge tabletter. Med enkle grep kan selv de med svelgevansker få hjelp, les mer om det her.

 • Apotek 1 har produkter som passer dine behov

  Vi har utvalget – du har valget: Finn produktene for dine behov!

  På apotek1.no og i alle våre apotek har vi et utvalg av produkter som passer ethvert behov. Hvis du har spesifikke krav til hva du ønsker at produktene skal inneholde - eller ikke inneholde, har vi produkter som kan passe. Slik finner du dem på apotek1.no:

 • Illustrasjonsbilde: Medisinskap

  Utdaterte medisiner gir falsk trygghet

  Når sjekket du sist medisinskapet ditt? Legemidler går ut på dato og gamle legemidler gir falsk trygghet. Her får du gode råd om opprydding i medisinskapet og hva du gjør med det du ikke trenger.

 • a1 graviditetstest er best i test!

  I en forbrukertest utført av foreldre.no kommer a1graviditetstest best ut, med terningkast 6.
 • Logo, Norsk kundebarometer - www.kundebarometer.com

  Apotek 1 kåret til beste apotekkjede!

  Tusen takk til alle våre kunder for at dere er mest fornøyd med Apotek1! I Norsk kundebarometer 2013 ble Apotek 1 kåret til den apotekkjeden som har best kundetilfredshet og størst kundelojalitet.

 • Illustrasjonsbilde: Bokstavklosser og sitroner for å beskrive Vitamin C

  Hjelper C-vitamin sjokk mot forkjølelse?

  Når forkjølelsene står i kø, du begynner å føle deg tufs og du absolutt ikke har tid til å bli syk, er det mange som sier at store doser vitamin C, et såkalt C-vitamin-sjokk kan hjelpe. Stemmer det?

 • Illustrasjonsbilde: Ny app fra Apotek 1

  App fra Apotek 1: Vår kunnskap - din trygghet, på din mobil

  Hender det at du trenger et godt råd om hva man gjør med feber hos små barn? Eller soleksem? Kanskje du vil sjekke egen BMI, pollenvarslingen, eller trenger telefonnummer til nærmeste apotek? Dette og mer til får du i vår app!

 • Utslett etter bruk av hudkrem - gi beskjed

  Mattilsynet og Folkehelseinstituttet har et bivirkningsregister på kosmetiske produkter. Registeret gjør det mulig å få en nasjonal oversikt over helseproblemer knyttet til enkeltprodukter og innholdsstoffer.