Aktuelt om baby og barn

Her finner du en oversikt over aktualitets- og nyhetsaker som handler om baby og barn-temaer.

 • Illustrasjonsbilde: Avent

  Små detaljer kan gjøre matingen lettere

  Morsmelk er en av de beste gavene du kan gi den nyfødte, og amming er det beste alternativet når minsten krever mat. Likevel kan det være situasjoner hvor en brystpumpe og tåteflaske kan gjøre hverdagen enklere.

 • Bilde av en dame som ser på en graviditetstest

  Slik øker du sjansen for å bli gravid

  Drømmer dere om en liten spire i magen? Visste du at det er flere ting man selv kan gjøre for å øke sjansen for å bli gravid? Her finner du 6 gode råd som kanskje kan hjelpe litt på veien.

 • Dropp drinken når du er gravid

  Mors levevaner i svangerskapet har stor betydning for barnets helse. 1 av 5 er likevel usikre på om dette betyr at man skal være helt avholds, eller om man kan drikke litt alkohol av og til når man er gravid. Les rådene fra Helsedirektoratet her.

 • Slik redder du ferien med barna

  Sol, sommer og ferie er noe alle gleder seg til. Vær forberedt på små og store utfordringer – så blir ferien topp for både deg og barna. Her er de viktigste tingene du bør huske på!

 • Bilde av en jente med tannkrem

  Riktig mengde fluor til små barn

  Skal alle barn ha fluortabletter? Hvilken tannkrem er best? Er du usikker på hvor mye fluor barna skal ha, eller om man kan bruke samme fluortannkrem til små og store barn kan du få gode råd her.

 • Illustrasjonsbilde: Sykt barn

  Så lenge må syke barn være hjemme

  Øyekatarr, vannkopper, omgangssyke – hvor lenge skal barnet ditt være hjemme? Som forelder er det ikke alltid så lett å avgjøre. Se oversikten over anbefalingene her.

 • Bilde av jente som kikker ned i en papirpose

  Unngå reisesyke barn

  Ikke alle barn gleder seg like mye til lange reiser, særlig dersom de lett får reisesyke. Her er noen gode tips før avreise.

 • Bra å kutte røyken ved amming

  Bra å kutte røyken ved amming

  Om du er en av de som ikke har greid å stumpe røyken under svangerskapet, er det fremdeles store fordeler med å slutte etter at barnet ditt er født. Ammingen blir både lettere og morsmelken er renere.

 • Barn trenger gode søvnrutiner

  Barn trenger gode søvnrutiner

  Søvn er viktig for hvordan barnet utvikler seg, og da er det avgjørende både hvor mye og hvor godt barnet sover. Det første halvåret sover spedbarn 16-20 timer i løpet av hele døgnet. Fra cirka 6 måneder sover barnet 10-12 timer om natten og gjerne to ganger 1-3 timer om dagen. Fra 1 års alder reduseres ofte dagsøvnen til en gang, og i 2-3 års alder slutter mange helt å sove på dagen. 

 • Bare EN bit til - hjelp for småspiste barn

  Barn trenger sunn mat for å vokse og utvikle seg - både kroppslig og mentalt. Fortvilelsen kan bli stor hos foreldre som har tynne og spedbygde barn, og som i tillegg ikke vil spise. Det kan lett bli en ond sirkel hvor de voksne tilbyr den maten barnet liker, og til alle mulige tidspunkt i håp om å "lure" barnet til å spise litt.

 • Ha medisinsk kull tigjengelig

  Har du medisinsk kull tilgjengelig?

  Giftinformasjonen får hvert år mange spørsmål fra foreldre som ønsker råd om blant annet giftige planter. Medisinsk kull kan være nyttig å gi ved forgiftningsuhell, men skal ikke gis i alle situasjoner. Her kan du lese mer om hva du bør gjøre dersom uhellet er ute.