Ny hos Apotek 1: Bisolduo®

Bisolduo® sugetabletter er nå tilgjengelig hos Apotek 1. Bisolduo fukter og lindrer såre slimhinner, og kan bidra til å forebygge irritasjonshoste.

Illustrasjonsbilde: Bisolduo - nyhet i Apotek 1

Virker smørende

Sår og vond hals skyldes gjerne bakterier eller virus. Slimhinnene i halsen og svelget blir irritert, noe som fører til at halsen blir sår og rød. Slimhinnene hovner opp og det kan bli vondt å svelge.

- Bisolduo® og tilsvarende halspastiller mot sår hals kurerer ikke, men kan virke lindrende og ta bort oppmerksomheten fra ubehaget, sier fagrådgiver Toloo Saki i Apotek 1.

Halspastiller stimulerer i tillegg spyttsekresjonen og spyttet smører munnhulen og slimhinnene som ofte føles tørre ved forkjølelse. Dette kan bidra til å forebygge irritasjonshoste ved tørr og sår hals.

Praktisk på farten

Regelmessig inntak av vann ved sår og tørr hals bidrar til å fukte halsen. Men hvis man ikke klarer å få i seg regelmessig væske av andre grunner, for eksempel eldre og de med svelgevansker, kan lindrende halspastiller være et fint alternativ.

- Halspastiller kan også fint brukes av de som er på farten eller de som ikke har vann eller annen drikke for hånden, sier fagrådgiver Saki.

Kan brukes av diabetikere

Bisolduo® kommer i to smaksvarianter, jordbær/peppermynte og sitron/eukalyptus, og inneholder verken sukker, gluten eller laktose. Dette betyr at Bisolduo® er skånsom for tennene, og trygt kan brukes av diabetikere og de som har gluten- og/eller laktoseintoleranse.

Kilder: Norsk Helseinformatikk (NHI), Boehringer Ingelheim

Bisolduo® kan brukes av barn over 6 år, voksne, ammende og gravide. Langvarig bruk bør unngås.