Er kroppen klar for lysere dager?

Vi går lysere tider i møte, og det er på tide å forberede seg på lettere klær og småsko. Enten du skal til sydligere strøk, eller bare være hjemme - her er tipsene til en sommerklar kropp!

Bilde av dame i solen

Viltvoksende ugress – nei takk!

De fleste av oss ønsker å fjerne litt uønsket hårvekst før vi ikler oss lettere klær. Det er gjerne kroppshår i armhuler, på leggene og bikinilinjen som får seg en stuss. Mange menn fjerner hår på rygg, bryst og mage.

Hårfjerning ved hjelp av barbering er en rask og grei måte å fjerne hår på. Ulempen er at det ikke tar mange dagene før du må ta en ny runde med barberhøvelen igjen. Ved voksing blir huden glattere enn ved barbering og resultatet varer mellom 3 til 6 uker. Denne prosessen kan oppleves smertefull, men huden blir gjerne mindre følsom etter at du har vokset et par ganger. Andre alternativer er hårfjerningskrem eller barbermaskin.

For å få en jevn og tett barbering, bør du alltid bruke et skarpt blad. Bløtgjør huden i 2-3 minutter før du starter, og la gjerne barberskummet virke litt på huden. Barber med korte, jevne strøk i samme retning som håret vokser. Skyll huden med kaldt vann etter barberingen for å lukke porene. Tørk lett med klappende bevegelser før du smører huden inn med en alkoholfri fuktighetskrem eller lotion.

Voks påføres enten i kald form på strips eller i flytende varm form. Ved hjelp av separate strips eller de som allerede er festet i voksen rykker man raskt stripsen av og håret følger da med i voksen. Noen opplever problemer med inngrodde hår etter voksing. Dette kan forebygges ved å bruke en skrubbekrem cirka en gang i uken. Dette fjerner døde hudceller og gjør det lettere for det nye håret å trenge gjennom huden.

Få silkemyk hud som tåler dagens lys

Jevnlig bruk av skrubb stimulerer blodsirkulasjonen i overhuden og fjerner nupper og døde hudceller. Resultatet blir en silkemyk hud som er klar for sommersolen. Mange opplever også at brunfargen blir finere og jevnere dersom man skrubber huden regelmessig. Unngå å skrubbe huden rett før eller etter soling, barbering eller voksing. Vent gjerne et par dager etter slike påkjenninger slik at huden rekker å normalisere seg.

Huden kan skrubbes 1-2 ganger i uken, ved behov. Du kan bruke en peelingkrem, hampvott eller luffasvamp, gjerne mens du dusjer. Bruk sirkulære bevegelser og lett trykk. Det skal kjennes, men ikke skrubb for lenge på samme hudområde av gangen. Det er svært viktig å tilføre fukt etter peelingen, du bør derfor smøre deg med en god bodylotion eller krem etterpå.

Tyvstart på sommerfargen

Litt farge på kroppen hører sommerhalvåret til, og gjør at vi føler oss friskere og mer velopplagte. Det krever imidlertid tålmodighet å bli brun på den sunne måten. Høy solfaktor anbefales fordi det reduserer kreftfaren fra solens UV-stråler, men i tillegg gir det en jevnere og mer varig farge når man først blir brun. Det er likevel ikke umulig å jukse litt mens man venter på at fargen skal sette seg. 

Med gode forberedelser gir dagens selvbruningskremer et pent resultat. Skrubb gjerne huden før du påfører selvbruningskrem, vær spesielt obs med tørre partier som albuer og knær. Slik unngår du at fargen blir skjoldete, da det er kremen sammen med døde hudceller i overhuden som gir farge. Husk også å vaske hendene etter påføring og vær nøye med å gni ut kremen i overgangene på hender og føtter.

Selvbruning fins som krem, servietter og fuktighetskrem med svak selvbrunereffekt. Husk at selvbruning ikke gir noen form for solbeskyttelse, man må likevel bruke samme solfaktor som om man ikke hadde noen farge.

Sommerfine føtter i småsko

Årets sommersko er på plass i skapet, men tåler undersåttene dagens lys?

Et fotbad hjelper til med å fjerne døde hudceller og mykgjør tørr hud. Det finnes fotbad som er tilpasset ulike behov slik som for eksempel slitne ben, tørre føtter eller sprukne hæler. Hard hud reduseres effektivt med en sandpapirfil eller pimpstein mens du har bena i bløt. Det finnes også spesialtenger eller høvler som kan benyttes på mer gjenstridige hudfortykninger. Vil du ha en enkel løsning, fins det også eksfolierende sokker som gir fine og myke føtter uten å smøre eller file.  

Etter et fotbad er neglene er myke og lettere å klippe i riktig fasong. Klipp neglen rett over og sjekk alle hjørner slik at de ikke vil stikke eller lage ubehag. Rund gjerne kanten lett med en neglefil, men klipp aldri ned på hjørnene, dette kan føre til vonde inngrodde negler.

Tørk føttene godt, spesielt mellom tærne. Huden her blir lett fuktig og dette kan over tid føre til sopp. Smør føttene deretter med en egnet fotkrem, konsentrer deg om tørre områder og masser godt inn i huden. Få på et par strøk med en fresh neglelakk og du er klar for å vifte med tærne!

Få et skinnende hvitt smil

Visste du at Apotek 1 fører midler til tannbleking? iWhite er en enkel metode for å bleke tennene hjemme uten bruk av hydrogenperoksid. En 5 dagers kur gir deg hvitere tenner og fjerner misfarginger effektivt. Det er viktig å bruke en skånsom tannkrem uten slipemidler, da slipemidlene vil begrense effekten av iWhite. Bruk gjerne Zendium Sensitive Whitener, som er en lavtslipende tannpasta med et mildt slipemiddel som motvirker misfargingene uten å skade emalje eller påvirke effekten av iWhite. Vi anbefaler også en tannbørste som er tilpasset for å minske misfarging. Jordan Shiny White har en såkalt strukturbust og Whitening Air pad som skal bidra til å "viske bort" misfarging på en skånsom måte og gi deg hvitere tenner.

Etter femdagers-behandlingen med iWhite, så kan man enten velge å benytte iWhite med 1-2 skinner så lenge man ønsker, eller man kan benytte Nycodent White Munnskyll, et munnskyll som inneholder 0,2% natriumfluorid for ekstra beskyttelse mot hull i tennene, i tillegg til hydrogenperoksid som gjør at den hjelper mot misfarging av tenner. 

Publisert: Juni 2015