Hjertestarter til skigruppa i Brandbu IF

Apotek1 i har i år ekstra fokus på tilgjengligheten for hjertestartere. Alle apotek har fått sin egen hjertestarter, og i tillegg trekkes det månedlig ut et idrettslag eller forening som mottar en hjertestarter fra Apotek1. En av årets vinnere ble Brandbu IF Ski.

Sissel Ludvigsen på Apotek 1 Brandbu overrekker hjertestarter til Frank Larsen i skigruppa i  Brandbu IF

Apoteker Sissel Ludvigsen var glad for å kunne overrekke hjertestarteren til Frank Larsen som er leder i skigruppa. Hjertestarteren ble overlevert fredag 10.juni på Apotek1 Brandbu.

Hjertestarter på nye Brandbu barneskole

Skigruppa hadde allerede en hjertestarter på Lygna skistadion og i klubbhuset i Brandbu. De har derfor kontaktet nye Brandbu Barneskole, og fått tillatelse til å henge opp den nye hjertestarteren i gymsalen på den nye skolen.
- Her har skigruppa mange treninger, men også andre lag og foreninger bruker gymsalen mye, så her kan den komme mange til nytte. Vi håper jo at ingen vil trenge den, men skulle det være behov, så er det godt å vite hvor den er. I tillegg er det en hjertestarter i svømmehallen på skolen, men den er kun tilgjengelig når svømmehallen er åpen, forteller apoteker Sissel Ludvigsen.
 

Hjertestarter på apoteket

Apotek1 Brandbu har også plassert ut sin egen hjertestarter. Den ble hengt opp i oppgangen til leilighetene ved siden av apoteket. Den henger godt synlig ved siden av postkassene. På den måten er det mulig å få tak i hjertestarter i Brandbu sentrum døgnet rundt.

Enkelt å bruke hjertestarter, men kontakt 113

Ludvigsen påpeker at det er enkelt å bruke en hjertestarter, og man får ikke gjort så mye feil.
- Hvis en person har hjerterytme, vil ikke hjertestarteren støte. Videre forteller maskinen deg hva du skal gjøre, for det er viktig å fortsette med kompresjoner og innblåsing slik hjertestarten forklarer. Det er like viktig som før å ringe 113 og få tak i hjelp, for det er tungt å holde på med hjerte-lunge-redning alene. Hvis man setter seg inn i gjenopplivning og bruk av hjertestarter før man kommer opp i en situasjon, er det enklere å ta de riktige valgene, sier Ludvigsen.

Gratulerer så mye til skigruppa i Brandbu IF som vinnere av hjertestarteren. Har du et forslag til hvem som bør vinne? Send inn forslaget ditt her!