- Kjøp omega-3 på apotek!

Apotek 1 stiller strenge krav til kvalitetssikring av alle våre produkter, også omega-3. Vi er også klare til å hjelpe deg å finne produktet som passer deg best.

Omega-3-kapsler

– Folk i alle aldre, spesielt gravide, ammende og barn fra 4 uker og oppover, anbefales å ta et omega-3-tilskudd. Blant annet er det vist i studier at omega-3 kan være gunstig for personer med hjerte-/karsykdommer, og at omega-3 bidrar til å opprettholde normal hjernefunksjon, forteller fagrådgiver og farmasøyt i Apotek 1, Toloo Saki.

Kvalitetssikring av omega-3-produkter

Hvem som helst kan lage og selge omega-3-produkter i Norge, og per i dag er det ikke noen godkjenningsordning for kosttilskudd. Toloo forteller at produsenten selv har hovedansvaret for at deres produkter følger regelverket. Mattilsynet tar sporadisk stikkontroller for å se til at produktene ikke er ulovlige.

– Dette gjør at valg av produsent er svært viktig! Når vi vurderer å ta inn produkter med omega-3, velger vi kun produsenter som har et seriøst sortiment, og som vi vet har gode rutiner. I tillegg kvalitetssikrer vi hvert enkelt produkt internt, hvor vi blant annet sjekker at produktene er riktig merket med ingredienser, bruksanvisning og hvilken effekt de har. Siden mange omega-3-produkter er tilsatt én eller flere vitaminer sjekker vi at innholdet samsvarer med grenseverdiene som myndighetene anbefaler og at produktet har den effekten det påstår å ha.

Dette arbeidet er svært viktig siden alle skal kunne bruke omega-3-tilskudd uten risiko for å få helseskader. Omega-3-tilskuddene skal heller ikke inneholde legemidler, eller komme med helsepåstander som er villedende for forbrukeren.

Mange ulike omega-3-produkter

I forskjellige livsfaser og perioder kan man ha behov for ulike omega-3 produkter, enten det skal være flytende eller kapsel, med/uten vitaminer eller med/uten smak. Vi i Apotek 1 prøver å ha produkter til enhvers behov. I dag finnes det et utvalg av Omega-3 med forskjellige sammensetninger, smak og formuleringer. I tillegg har vi omega-3-produkter som er tilsatt ulike vitaminer og mineraler.

– Fordi det er så mange forskjellige produkter å velge mellom, kan mange bli usikre på hvilket produkt er best for dem. I tilegg til trygge produkter, har vi kvalifiserte medarbeidere som kan hjelpe deg med å finne det produktet som passer deg best. Derfor anbefaler vi at man kjøper omega-3-tilskudd på apotek, avslutter fagrådgiver Saki.

Oppdatert: Januar 2017