Verdt å vite om Dermica Sensitiv

Dermica Sensitiv er en hudpleieserie med trygge og effektive ingredienser, spesielt utviklet for å beskytte og ta vare på huden din. Her har vi samlet noe av det du bør vite om serien.

Illustrasjonsbilde: Dermica Sensitive (naaf-merkede produkter)

Med milde formuleringer minimeres risikoen for uønskede hudreaksjoner som irritasjon, allergier og ubehag. Sammen med denne tryggheten gir Dermica Sensitiv deg også den komplette følelsen av komfort og velvære med et lekkert design og behagelige, fløyelsmyke konsistenser.

Utviklet i samråd med Norges Astma og Allergiforbund

Dermica Sensitiv er utviklet i samråd med Norges astma- og allergiforbund (NAAF). Dette har vi gjort for å utvikle trygge, rene og milde produkter til deg og din familie. NAAF’s merkevareordning er etablert for å hjelpe og veilede forbrukerne til å velge helsetrygge produkter der både innhold og utforming er nøye vurdert for å sikre at produktene kan anbefales for de som allerede er plaget av astma, allergier eller annen overfølsomhet, samt de som ønsker å forebygge disse plagene.

Utviklet med tanke for miljøet

For oss er det viktig at produktene vi utvikler selv, ikke bare er av god kvalitet for den som bruker det. Vi er også opptatt av miljøet vårt og jobber derfor for at produktene skal bli miljøsertifisert. Svanemerkede produkter til hud og hår tar hensyn til miljø, helse og har fått alle virkestoffene sine miljøvurdert. Svanemerket er spesielt oppmerksom på allergifremkallende stoffer, hormonforstyrrende stoffer og parfyme. Miljøkravene omfatter krav til innholdsstoffenes nedbrytning i naturen, innhold av parfyme, fargestoffer og innholdet av en rekke navngitte kjemikalier. Miljømerking stiller også krav til både bruksegenskaper og emballasje.

Uten parabener og MI

Parabener er de konserveringsmidlene vi kjenner best, og som har vært brukt i kosmetikk i over seksti år. De har imidlertid vært mye omdiskutert de siste årene fordi det har vært mistanke om at de potensielt kan virke hormonforstyrrende. Det finnes mange ulike parabener, og enkelte av dem er forbudt fordi de har blitt vurdert som utrygge i bruk. Men det finnes også parabener som er lovlige å bruke, som EU har risikovurdert og funnet trygge i gitte konsentrasjoner. Ingen av Dermica Sensitiv-produktene inneholder parabener.

Etter at det ble skepsis rundt bruken av parabener i kosmetikk, har andre typer konserveringsmidler i større grad blitt tatt i bruk. En av disse er den nå mye omdiskuterte ingrediensen MI. Denne ingrediensen viser seg å være allergifremkallende i større grad enn en del andre konserveringsmidler, og det har ført til en økning i registreringer av allergiske reaksjoner forbundet med leave-on produkter (produkter som er ment å bli på huden) som inneholder MI. Ingen av Dermica Sensitiv-produktene inneholder MI.

Se oversikten over alle produktene i Dermica Sensitiv-serien, og les mer om hvert enkelt produkter