Aktuelt om reise og ferie

Her finner du en oversikt over aktualitets- og nyhetsaker fra oss i Apotek 1 innen temaene ferie og reise.

 • Still forberedt til påskeferien

  Still forberedt til påskeferien

  Nå er det ikke lenge til påske, og det er alltid så mye å huske på i forkant! Her er 5 tips til forberedelser slik at du får en vellykket påskeferie.

 • Gode råd mot feriemage

  7 gode råd mot feriemage

  Mange opplever å få ferien ødelagt av magetrøbbel. Diaré er et av helseproblemene som rammer turister flest, og treg mage på tur er heller ikke uvanlig. Her er 7 enkle tips for å forebygge mageplager.

 • Bruk av støttestrømper på lange flyreiser

  Bruk av støttestrømper på lange flyreiser

  Både unge og gamle kan oppleve at skoene har blitt et nummer for små etter flere timers flytur i et trangt sete. Støttestrømper, godt væskeinntak og regelmessige turer i midtgangen av flyet er gode råd for å unngå hovne ben. 

 • Diss har du ikke lyst til å møte i sommer

  Disse vil du ikke møte på i sommer

  Små bitende og stikkende insekter og andre kryp kan legge en demper på glade sommerdager. Vet du hva du kan gjøre hvis du har blitt stukket?

 • Illustrasjonsbilde: Europeisk helsetrygdkort

  Bestill Europeisk Helsetrygdkort

  Er du medlem av folketrygden, og oppholder deg midlertidig i et annet EØS-land eller Sveits, bør du ha med deg Europeisk helsetrygdkort. Kortet dokumenterer at du har rett til nødvendig helsehjelp på lik linje med oppholdslandets egne statsborgere.

 • Tre flått

  Flåttfri sommer - her er rådene du trenger

  Visste du at flått som fjernes innen 24 timer sjelden gir sykdom? Eller at det finnes reseptfrie flåttmidler til hund? Skal du oppholde deg i områder med mye flått i sommer, er det noen ting du bør være obs på.

 • Fly med kartbakgrunn

  Har du husket legemiddelattest før utenlandsferien?

  Sommeren er høysesong for reiser utenfor landegrensen. Men visste du at det for en del medisiner kreves dokumentasjon på bruken?

 • Bilde av reisende

  Er du klar for å reise i sommer?

  Skal du utenlands i sommer og trenger vaksine før avreise? Dette kan være lurt å planlegge godt. Her er noen gode råd du bør ha i tankene i god tid før avreise.