Still forberedt til påskeferien

Nå er det ikke lenge til påske, og det er alltid så mye å huske på i forkant! Her er 5 tips til forberedelser slik at du får en vellykket påskeferie.

Still forberedt til påskeferien

1. Kjøp ny solkrem til ferien

Solkrem er ferskvare, og du kan ikke stole på at den gamle solkremen fra i fjor virker som den skal. Siden de fleste av oss fremdeles har en vinterblek hud er vi ekstra utsatt for å bli solbrent nå på våren, så det er viktig med en god solkrem som gir nok beskyttelse. Kast den gamle solkremen i søpla, og velg en solkrem med solfaktor 15 eller mer og som passer din hudtype. Husk at du bør bruke en egen solkrem til ansiktet, og at de minste trenger egne solkremer som er tilpasset sart barnehud.

Hvis du er usikker på hvilken solkrem du bør velge kan du se vår guide for valg av solkrem.

2. Hent ut reseptene i god tid før påske

Hvis du bruker reseptpliktige medisiner fast bør du ta turen innom apoteket helst 1-2 uker før ferien. Noen reseptpliktige medisiner må bestilles, så hvis du skal ut og reise i ferien er det veldig dumt å utsette apotekbesøket til dagen før avreise. Dagene rett før påske er alltid blant de travleste på apotekene våre hvert år, så hvis du ikke vil stå i kø bør du også ta turen litt før!

Husk at hvis du er ute i god tid kan du nå bestille reseptpliktige medisiner og alt annet du trenger til ferien på nett, og velge å hente i apotek eller få alt sendt per post, evt. levert hjem hvis det er mulighet for det der du bor.

3. Forebygg gnagsår

Hvis du skal gå lange turer, enten det er på fjellet eller andre steder, bør du allerede nå ta en titt på føttene dine. Tørre føtter og hard hud kan fort føre til blemmer som spolerer moroa, så hvis du har det er det på tide å få gjort noe med problemet. Her kan du lese mer om hvordan du best blir kvitt hard hud og vonde hælsprekker.

Hvis du skal på langtur i påsken er det viktig å gå inn nye sko på forhånd, og ha med det du trenger for å forebygge gnagsår. Gnagsårstift, ekstra tykke gnagsårplaster og gnagsårsokker er praktiske å ha med hvis du planlegger å gå mye på tur.

4. Nye solbriller?

Gode solbriller er alfa og omega i påskeferien. De skal ha mørke linser og bør gi deg tilstrekkelig sidebeskyttelse til at du ikke blir blendet. Dette er spesielt viktig hvis du skal til sørlige strøk, eller på påskefjellet hvor sterk sol og snø kan gjøre at du blir snøblind. Barn er også mer utsatt, da deres øyne ikke er fullt utviklet og lett kan få solskader. Vi har solbriller med god beskyttelse til store og små.

5. Begynn å pakke i god tid

Påskeferieforberedelsene kan bli ordentlig stress, spesielt hvis du har en stor familie. Men det trenger nødvendigvis ikke være så ille, såfremt du forbereder deg i god tid. Allerede nå bør du sette opp en liste og begynne å finne det fram.

Et reiseapotek er bra å ha med hvis man skal ut og reise, og da er det viktig å på forhånd forsikre seg om at midlene oppi ikke har gått ut på dato. Hvis du ikke har et reiseapotek, og er usikker på hva du trenger, kan et miniapotek eller en førstehjelpsmappe være et godt utgangspunkt!

Hvis du skal på skiferie på fjellet er det mye å huske på, og kanskje er det noe utstyr du må gå og skaffe deg? Hvis du er usikker på hva du trenger kan du se pakkelisten til Turistforeningen for de som skal på skiferie. Hvis hytta befinner seg midt oppi den villeste fjellheimen kan det være lurt å lage en nødplakat. Husk også å ta med fulladet mobiltelefon på tur, og slå på GPS’en! Under ”Førstehjelp” i Apotek 1-appen kan du se koordinatene der du befinner deg.

Publisert: Mars 2017