Sjekk Glucagon-sprøyten din

Hvis du bruker Glucagon er det viktig at du sjekker sprøyten din. Hvis den er merket med produksjonsnummer FS6X298 eller FS6X719 skal du ta med den til apoteket og få en ny.

Glucagon

Glucagon er et reseptpliktig legemiddel som brukes akutt i tilfeller hvor man har lavt blodsukker. Mandag 5. september 2016 ga produsenten beskjed om at alle brukere skal sjekke Glucagon-sprøyten sin. Hvis man har en sprøyte med produksjonsnummer FS6X298 eller FS6X719 (se bilde nedenfor) er det viktig at den leveres på apoteket så raskt som mulig slik at man får byttet til en ny.

Årsaken til dette er at det er oppdaget en produksjonsfeil som gjør at sprøytespissen i noen sprøyter kan falle av, slik at det er umulig å bruke medisinen.

OBS! Hvis du har Glucagon med et annet produksjonsnummer er det ikke noe i veien med sprøyten, og den er helt trygg å bruke. Hvis du er usikker er det bare å ta med medisinen til ditt nærmeste apotek, så hjelper vi deg.

Slik finner du produksjonsnummeret

Du finner produksjonsnummeret ved å se på det blå feltet på pakningen (område merket i gult). Kun Glucagon-sprøyter merket med produksjonsnummer FS6X298 eller FS6X719 skal tas med til apoteket for å bli byttet.