Aktuelt om sol og solpleie

Her finner du en oversikt over aktualitets- og nyhetsaker fra oss i Apotek 1 innen temaet sol og solpleie.

 • Selvbruningskrem er ikke solkrem

  Med sommertid og sol som uteblir over store deler av landet, er det mange som bruker litt selvbruningskrem for å se fine ut i sommerklærne sine. Men visste du at brunfargen man får fra selvbruningskrem ikke beskytter mot UV-strålene fra solen?

 • Dame i solen

  Behold brunfargen - 6 enkle trinn

  Å kjenne seg brun og sommerfin er en følelse vi gjerne vil beholde - lenge. Å hindre solbrent hud med flassing og avskalling er det viktigste tipset for å beholde bikiniskillet lengst mulig, men det er også andre ting du kan gjøre for å beholde sommergløden. Her får du våre beste råd!

 • Solarium

  Vær varsom ved bruk av solarium

  Statens strålevern fraråder bruk av solarium for å bli brun, da forskning viser at bruk av solarium øker risikoen for hudkreft. Risikoen er størst når man starter i ung alder og tar solarium ofte.

 • UV-indeks

  Hva er UV-indeks?

  UV-indeks er et mål på hvor intens strålingen fra solen er, og måles vanligvis midt på dagen når solen står høyest på himmelen. Jo høyere UV-indeks, jo sterkere stråling.

 • Solbeskyttelse forebygger pigmentflekker

  Solbeskyttelse forebygger pigmentflekker

  Kvinner som er gravide, bruker p-piller eller legemidler med østrogen bør være ekstra nøye med høy solbeskyttelse når de er i solen. Her kan du lese hvorfor.

 • Beskytt barnas hud i vårsola

  Beskytt barnas hud i vårsola

  Nå titter vårsola frem, og varmer godt over store deler av landet. Her får du noen gode råd fra en av våre farmasøyter om solbeskyttelse til barnehagebarn.

 • Dame smører solkrem på ryggen

  5 spørsmål om solkrem du bør vite svaret på

  Du vet sikkert hvor viktig det er å beskytte huden godt i solen. Men vet du hva som må til for å være trygg? Kan du svare på disse spørsmålene, er du godt rustet for å ta de gode og riktige solvalgene!