Behold brunfargen - 6 enkle trinn

Å kjenne seg brun og sommerfin er en følelse vi gjerne vil beholde - lenge. Å hindre solbrent hud med flassing og avskalling er det viktigste tipset for å beholde bikiniskillet lengst mulig, men det er også andre ting du kan gjøre for å beholde sommergløden. Her får du våre beste råd!

Dame i solen

Brunfargen man har fått i løpet av sommeren forsvinner når huden skiftes ut – enten man vil eller ei. Tempoet på utskiftningen kan du likevel påvirke noe. For å bevare brunfargen er det beste du kan gjøre å bruke høy nok solfaktor og sole deg gradvis når huden ikke er vant til sol. Etter hvert som brunfargen kommer, kan du redusere faktoren noe, men helst ikke under UVB faktor 15. Denne solkremen øker hudens egen melaninproduksjon for gradvis å forsterke og forlenge brunfargen.

1: Pøs på med fuktighet!

Tørr hud flasser av og skiftes ut raskere enn myk og smidig hud. Vær nøye med å bruke aftersunprodukter som tilfører huden fuktighet etter soling. Har du vært utsatt for sterk eller langvarig sol, kan for eksempel produkter som inneholder Aloe Vera, være til stor nytte. Innholdsstoffene gir huden fuktighet og den blir mykere. Aloe Vera kan også virke beroligende og motvirke irritasjon som svie og kløe, og kan dempe den hissige rødfargen som kommer sigende etter at solingen er over.

Det er lurt å påføre aftersun raskt etter at du kommer inn fra solen. Denne fra Eucerin lindrer rød og stram hud, har kjølende effekt samt gjenoppbygger solpåvirket hud. Dusj vekk svette, saltvann og solkrem før du påfører aftersun, da trekker den bedre inn og pleier huden. Effekten av solingen varer lenge etter at du kommer inn, og jo raskere du avkjøler huden og tilfører ny fuktighet, jo mykere vil huden holde seg.

Hos Apotek 1 finner du gode aftersunprodukter tilpasset både ansikt og kropp. Har du følsom hud eller allergiske reaksjoner, anbefaler vi produkter uten parfyme som et godt valg. Aftersunprodukter kan også påføres flere ganger ut over ettermiddagen og kvelden etter behov.

2: Plei huden utover sensommeren

Når ferien er over, og hverdagen har innhentet oss igjen, er det fortsatt viktig å unngå at huden blir tørr. Bruk daglig en god og fuktgivende bodylotion for å holde huden myk og smidig, for eksempel denne nærende kroppskremen fra Nuxe.

Se oversikt over våre bodylotion og kroppskremer her.

3: Gi brunfargen et løft

Det er også lov å fremheve brunfargen med en lett selvbruner. Det finnes flere typer bodylotion som er tilsatt en mild selvbrunende effekt, for eksempel denne fra Cosmica.

Her får du en oversikt over flere gode selvbrunere.

4: Bytt ut såpen og unngå varme bad

Bytt gjerne ut din vanlige dusj- og ansiktssåpe med en mer fuktgivende vask for å holde på hudens mykhet. For eksempel en dusjolje fra Sebamed eller en fuktbevarende hudvask fra La Roche-Posay. Det kan også være lurt å unngå lange og uttørkende varme bad. Bruk i tilfelle badeolje som pleier huden din i stedet for skumbad. 

Se alle våre dusj- og badeoljer.

5: Unngå mekanisk skade på huden

Voksing, peeling og barbering fjerner det øverste hudlaget. Dette merker vi ikke så mye til i det daglige, men dersom huden blir skadet kan være nok til at huden mister brunfargen raskere. Vær derfor varsom når du behandler huden din. Da vil den nye huden beholde sin mykhet og bruke lengre tid på å byttes ut. Slik beholder du dermed brunfargen lengre.

6: Fremhev gløden

Når huden har en gylden og sommerbrun tone, er det viktig å bruke make-up produkter som fremhever gløden. Velg farger som er varme og gyldne; for eksempel brun, terracotta og gull. Nuxe tørrolje med gullskimmer er ypperlig til bruk som highlighter på eksempelvis kinnben og glansgiver til skuldre, armer og legger. Kan i tillegg anvendes i håret.

Oppdatert: Februar 2017

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få gode råd på e-post

Synes du dette var nyttig informasjon? Meld deg på nyhetsbrevet fra Apotek 1 og motta regelmessig gode tilbud, tips og råd!