Aktuelt om søvn

Her finner du en oversikt over aktualitets- og nyhetsaker som handler om søvn og søvnproblematikk.

 • Lær mer om sovetabletter

  Lurer du på hvordan sovetabletter virker eller hvorfor de ikke bør brukes regelmessig? Professor Bjørn Bjorvatn ved Nasjonalt Kompetansesenter for søvnsykdommer deler sin kunnskap om riktig legemiddelbruk og gir svar på de vanligste spørsmålene.

 • Lysbehandling mot søvnproblemer

  Sola gir liv og energi til alle levende vesener. Vi som bor langt mot nord er vant til mindre dagslys om vinteren. Mange sliter likevel med lite energi, trøtthet og søvnproblemer. Behandling med dagslyslampe kan i slike tilfeller være nyttig.

 • Slik unngår du jet lag

  De fleste som har reist over flere tidssoner har opplevd fenomenet jet lag, eller døgnvillhet. Jo flere tidssoner man reiser gjennom, jo vanskeligere er det for kroppen å omstille seg fra en døgnrytme til en annen. Jet lag påvirker ytelsesevnen, man føler seg trøtt, uopplagt og uvel. Dette kan ødelegge reisens formål, enten det er jobb eller ferie.  

 • Nok søvn

  Får du nok søvn

  Alle mennesker trenger søvn, men hvor mye søvn man trenger forandrer seg i løpet av livet. Professor Bjørn Bjorvatn ved Nasjonalt Kompetansesenter for søvnsykdommer gir svar på spørsmål om søvn og hvorfor man drømmer.

 • Kontakt lege for søvnråd

  Kontakt lege når søvnråd ikke hjelper

  Har du kuttet ut kaffe på kvelden og lagt alle forhold til rette for en god natts søvn uten at det hjelper? Hør nærmere fra overlege Lars Tanum når du bør kontakte lege og hva det kan være lurt å snakke med legen om.