Kontakt lege når søvnråd ikke hjelper

Har du kuttet ut kaffe på kvelden og lagt alle forhold til rette for en god natts søvn uten at det hjelper? Hør nærmere fra overlege Lars Tanum når du bør kontakte lege og hva det kan være lurt å snakke med legen om.

Kontakt lege for søvnråd

Sliter du med å ikke få sove er det mye du selv kan gjøre.  I mange tilfeller vil små grep i hverdagen bidra til en bedre natts søvn. Alle som i perioder sliter med søvnforstyrrelser bør starte med å følge søvnråd. Dette består blant annet av enkle livsstilsendringer som å stå opp til samme tid hver dag, kutte ned på aktiviteter og koffeinholdig drikke på kvelden.  Ønsker du å legge et godt grunnlag for en god natts søvn kan du se og høre Lars Tanum på video her.

Søvnløs og uopplagt - søk hjelp

Man skal ikke gå for lenge med søvnproblemer før man søker hjelp.  Søvn er viktig for en god helse og overskudd i hverdagen. Dårlig søvnkvalitet påvirker humøret, konsentrasjonen og yteevnen neste dag.  Hvis man sover så dårlig at man ikke fungerer på dagtid bør man komme i kontakt med legen sin .

Se video - hva bør du snakke med legen om?

Er du usikker på hva som du bør snakke med legen din om kan du her se en kort video med overlege Lars Tanum hvor han snakker om nettopp dette.

Videoen er laget med støtte fra Sanofi Aventis.