Her er deres topp 10 hudpleierutiner

Vi spurte våre lesere om hva som er et absolutt ”must” når de skal ta vare på huden sin. Her er 10 på topp av deres daglige hudpleierutiner!

Topp 10 hudpleievaner

Når det gjelder hvordan man best kan ta vare på huden sin, er ikke dette noe man kan måle eller sette to streker under svaret på. Det handler om hva man gjør for å føle seg best mulig, og hvilke hudpleieprodukter man foretrekker å bruke.

Hver enkelt har sine helt egne rutiner og vaner som er tilpasset hudtype, livsstil og levevaner. Noen elsker å bruke lang tid på badet til egenstell og velvære før de møter dagen, mens andre mener at en time ekstra søvn om morgenen og litt vann i ansiktet er det som trengs. Uansett hvilke rutiner du har for din hud – Apotek 1 har produktene du trenger!

1. Et rent ansikt

Svært mange nevner det å rense huden som det viktigste de gjør for huden sin hver dag. Ved å rense huden fjernes gammel makeup, talg, forurensning, svette og døde hudceller. Generelt sett anbefaler vi at man renser huden to ganger om dagen – morgen og kveld.

Det er viktig å finne renseprodukter som passer til din hudtype. En fet og uren hudtype med høy talgproduksjon bør unngå rike rensekremer og -oljer, men heller velge gele eller skum som ikke tetter porene. På normal hud er det fint å bruke rensemelk, gele eller skum alt etter hva du liker, mens en tørrere hudtype gjerne krever en rikere konsistens som melk. Hvis huden er veldig tørr bør man unngå renseprodukter som skal skylles av med vann, da vann i seg selv kan virke uttørrende. Dette renseproduktet kan være et alternativ.

Peelingkremer kan brukes noen ganger i uken og fjerner effektivt døde hudceller, smuss, og urenheter. Slik får huden dens friskhet og glød tilbake.

Noen hudpleieserier har også et ansiktsvann. Ansiktsvann er beregnet til bruk etter renseprodukter for å få fjernet rester av rensen, samt gjenfukte og virke beroligende på huden.

2. Fukt, fukt, fukt!

Nummer to av deres hudpleiefavoritter er gjenfuktende hudpleieprodukter som kremer og lotions. Etter rens og vask av huden er det viktig å tilføre huden fuktighet og fettstoffer som pleier den beskyttende hudbarrieren. Dette gjelder både kropp, ansikt og hender.

Velg fuktighetskrem etter hvor tørr eller fuktfattig huden er. En tommelfingerregel er at en fuktighetskrem bør holde huden myk når den brukes morgen og kveld. Gir den ikke tilstrekkelig effekt, og huden blir tørr utover dagen eller føles stiv og ubehagelig om morgenen, bør man skifte til en fetere krem eller en krem med aktive fuktbindende ingredienser som for eksempel karbamid, havreekstrakt eller glyserol. Nattkremer er ofte rikere og mer nærende enn dagkremer.

Jevnlig bruk av fuktighetskremer reduserer også forekomsten av såkalte tørrhetslinjer i ansiktet og slik at huden får et glattere utseende. Du kan addere denne effekten med å bruke fuktserum under dagkremen, og fuktmaske et par ganger i uken.

Husk at hudens behov endrer seg. Ikke bare etter årstidene, men også med alderen.

3. Beskytt huden mot solen

Det er gjerne i ansiktet at aldringstegn som rynker og pigmentflekker vises først og dette var også mange av dere opptatt av.

Er man flink til å passe på huden i ansiktet mot solen, vil huden holde seg glatt og jevn lengre opp i årene. Man skal heller ikke glemme halsen og brystet! 

Overdrevet soling har flere negative konsekvenser. Faren for hudkreft og føflekk-kreft øker, og huden eldes raskere ved at den blir tykkere og rynkene dypere. Pigmentflekker kommer også raskere. Slike hudskader er vanskelig å reparere, og du kan vinne mye på å forebygge de fra ung alder. Velg en ansiktssolkrem med høy faktor, og unngå for mye sol. Ønsker du beskyttelse mot UV-stråling hele året, finnes det mange gode dagkremer med UVB-faktor.

4. Livsstilen påvirker huden din

En sunn livsstil er en annen faktor som seiler høyt opp som favoritt når våre lesere skal ta vare på huden sin. Ved å drikke mye rent vann, få frisk luft og nok søvn føler mange at huden også ser sunnere og friskere ut. Flere nevner også at regelmessig trening, røykeslutt og et sunt kosthold med mye frukt og grønnsaker ikke bare gjør godt for kroppen, men også huden.

5. Kutt ut såpe

Det er vel ingen hemmelighet at såper tørker ut huden. De fjerner det beskyttende lipidlaget i hudens overflate, og forårsake tørrhet. Dette er spesielt uheldig for de som sliter med ekstra tørr hud og eksem.  Et godt tips er å bruke sparsomt med såpe, man trenger sjelden å såpe inn hele kroppen. Bruk fortrinnvis en mild hudvask eller en dusjolje/lotion.

6. Milde produkter for sensitiv hud

For de som har en allergisk, reaktiv og sensitiv hud, er det viktig at hudpleieproduktene ikke inneholder unødvendige ingredienser. Mange foretrekker parfymefrie varianter, og flere ønsker også å unngå andre typer tilsetningsstoffer. Apotek 1 fører flere serier som er spesialutvikler for allergisk og sensitiv hud og alle våre produkter gjennomgår en streng kvalitetskontroll med tanke på ingredienser og merking.

7. Behandlende produkter for syk hud

For de som har mer utfordrende hudtilstander som for eksempel uren hud, psoriasis, eksem og rosacea, er behandlende legemidler for huden alfa omega for å opprettholde en sunn og sterk hudbarriere. Huden er vårt største organ, og den påvirker oss hver dag, i alt vi gjør. Får man sykdommer i huden som ikke lar seg behandle med egenomsorg, er det viktig å ta kontakt med lege for å få riktig behandling. Hos Apotek 1 får du råd om hvordan du bruker legemidler til bruk på huden for å få best mulig effekt.

8. Enkle rutiner som blir gjennomført

Hudpleie trenger ikke å være komplisert, og det viktigste er å finne en rutine for rens og fukt av huden som faktisk blir gjennomført. Det hjelper ikke å kjøpe massevis av flotte og dyre produkter hvis de blir stående urørt på baderomshyllen. En enkel tre-trinnsrutine med rens, ansiktsvann og fuktighetskrem er noe som er overkommelig for de fleste.

9. Hudpleie er ikke bare for damer

Flere og flere menn blir opptatt av hvordan de best kan pleie huden sin. Menn har ofte andre utfordringer med huden enn kvinnen, siden de har en høyere talgproduksjon, huden er grovere og den blir mer utsatt for friksjon og uttørring etter barbering. Da er det viktig å være nøye med gjennomføringen av det som for mange er en daglig rutine med barbering. Bruk alltid skarpe barberblader og tilfør fukt etterpå.

10. Gode produkter fra Apotek 1

Kanskje kom det ikke som noen overraskelse at mange nevnte produkter fra Apotek 1 som sin hudpleiefavoritt? Vi har et variert og seriøst hudpleiesortiment som står i en særklasse når det gjelder å oppnå sunn og frisk hud. Kom gjerne innom et av våre Apotek 1 for råd og tips om hvilke produkter som passer for deg.

Oppdatert: Februar 2017