Trygge deodoranter fra Apotek 1

I Forbrukerrådets siste test av deodoranter får 12 produkter full score. 9 av dem finner du hos Apotek 1.

Noen av de deodorantene Forbrukerrådet regner som trygge

- Kun 12 av de 40 testede deodorantene fikk full score med grønt smilefjes i Forbrukerrådets test av deodoranter. 9 av disse kan kundene kjøpe hos oss i Apotek1. Dette er et resultat vi er svært fornøyde med, sier fagrådgiver Synne Bakker.

Full score for 9 av 10 produkter

10 deodoranter fra Apotek 1's sortiment er testet, og 9 av disse fikk grønt smilefjes. Det vil si at ingen av ingrediensene Forbrukerrådet her er skeptiske til finnes i produktene.
- Vichy Stress Resist deodorant nådde dessverre ikke helt opp på grunn av ingrediensen Iodopropynyl butylcarbamate, som Forbrukerrådet definerer som potensielt allergifremkallende. Ingrediensen er imidlertid regulert av EU som trygg i bruk i en gitt konsentrasjon, og produktet er også kvalitetssikret internt av Apotek 1, sier Bakker.

Bruk av aluminium i antiperspiranter og deodoranter

Aluminium er den ingrediensen som virker svettehemmende, og finnes derfor i de aller fleste deodoranter og antiperspiranter. Forbrukerrådet har valgt å merke de produktene i testen som inneholder denne ingrediensen fordi man anser det som en risiko å få i seg for mye aluminium totalt sett, og at bruken av deodoranter bidrar til dette. Ifølge Forbrukerrådet har dette ikke vært avgjørende for testresultatet.

- I vårt sortiment har vi deodoranter både med og uten aluminium. Det er de med aluminium som gir den beste effekten mot svette, men vi har også alternativer uten. Her ønsker vi å la kundene selv avgjøre hvilken variant som best dekker deres behov, avslutter fagrådgiver Bakker.

Les hele testen fra Forbrukerrådet

Se alle våre deodoranter og antiperspiranter. Du kan bruke filtreringsvalgene til å finne produkter som passer best for deg og dine behov