Illustrasjonsbilde

Ansiktspleie

Hvordan tar du best vare på huden i ansiktet ditt? Huden trenger ofte litt hjelp for å bli frisk og fin og her på vårt temasenter om ansiktpleie, finner du blant annet tips til hva du kan gjøre ved tørr hud, uren hud og kviser. Les også om rosacea, pigmentering og fete hudtyper. 

 • Ansiktspleie normal/kombinasjonshud

  Pleie av normal/kombinasjonshud

  Mange med normal/kombinasjonshud synes det er vanskelig å finne riktige rutiner for pleie av huden, fordi huden føles tørr og fet på samme tid. Her får du de viktigste rådene for optimal pleie av denne hudtypen.

 • Ansiktspleie ved tørr hud

  God ansiktspleie for tørr hud

  Hudtypen din avgjør hvilken pleie huden din trenger. Her kan du lese om den tørre hudtypen, hva den kjennetegnes av, og hva den har behov for.

 • Bilde av en dame

  God ansiktspleie for fet hud

  Hvordan du bør pleie huden din avhenger av hvilken hudtype du har. Her får du råd om hva en fet hudtype trenger av pleie og produkter.

 • Kviser og uren hud

  Kviser og uren hud

  Sliter du med kviser, sorte prikker og uren hud? Dette er et vanlig problem for ungdom i puberteten og også for mange voksne, kvinner og menn. Her finner du noen gode råd for egenbehandling og produkttips som kan hjelpe deg.

 • Bilde av barbering

  Barbering

  Enkle tiltak kan gi et bedre resultat ved barbering, enten du er mann eller kvinne. For mange menn er det å barbere seg i ansiktet et daglig rituale.

 • Ansiktspleie til ung hud

  Ansiktspleie til ung hud

  Ung hud er ofte litt fet, og trenger generelt sett en god rens og fuktighetskrem. God hudpleie i ung alder legger grunnlaget for hudens utseende i årene som kommer.

 • Bilde av dame

  Sminke

  Mange liker å sminke seg litt ekstra til fest, mens de holder hverdagssminken mer nøytral. Invester i gode produkter og koster, så blir ofte resultatet både penere og lettere å oppnå.

 • Pigmentflekker, pigmenter og fregner

  Unngå pigmentflekker!

  Pigmentflekker (også kalt leverflekker) er noe de fleste opplever enten etter for mye sol, ved graviditet eller p-pillebruk. Det finnes både gode forebyggende råd og produkter som kan benyttes etter at pigmentflekkene har oppstått.

 • Bilde av en munn

  Tørre lepper

  Tørre lepper er noe som mange av oss plages med. Ikke bare er det ubehagelig, men det kan også føre til såre munnviker og sprekker. Vær og vind, slikking og biting fører til slitasje og at fuktighet forsvinner. Ofte er problemet størst om høsten og vinteren når det er kaldt ute og tørt innendørs på grunn av fyring og annen oppvarming.

 • Bilde av en dame med kvise

  Kviser (akne)

  Kviser (akne/acne vulgaris) er en betennelsesreaksjon som oppstår når åpningen i en talgkjertel tetter seg. Kviser er så vanlig at de færreste tenker på det som en hudsykdom, men for mange av de som er rammet kan kvisene være en alvorlig belastning.

 • Bilde av person med Rosacea

  Rosacea

  Rosacea er en kronisk betennelse som gir rødflammet hud i ansiktet, særlig i pannen, på haken, over nesen og i kinnene. Ved aktiv sykdom kan det også komme små røde hevelser, kviselignende utslett og synlige blodkar.

 • Ansiktsrens, rens av huden

  Rens av huden

  Å rense huden er noe av det viktigste du gjør for huden din. Her kan du lese mer om hvorfor, og hvilken rens som egner seg for din hudtype.

 • Hudpleie til menn

  Ansiktspleie til menn

  Visste du at huden til menn ofte er fetere og grovere enn kvinnens? Selv om menn ofte har en fet hud kan den være fuktfattig - det er derfor viktig med produkter som tilfører mye fukt uten at de er for fete.

 • Dame med brunt hår

  Hvilken hudtype har du?

  For å få gode resultater av hudpleien din er det viktig å vite hva huden din trenger. Første skritt er derfor å finne ut hvilken hudtype du har.

 • Unge mennesker

  Vanlige spørsmål om kviser/ uren hud

  Kviser og uren hud kan gi selvtilliten en knekk. Men som regel varer ikke kviser hele livet, og de fleste opplever at problemet avtar etter puberteten. På denne siden finner du svar på noen av de vanligste spørsmålene som vi får på apoteket.

 • Ansiktspleie for aldrende hud

  Ansiktspleie for aldrende hud

  Har du begynt å få aldringstegn som fine linjer, ujevn hudtone eller rynker? Her får du rådene om hvordan du tar best mulig vare på huden din!