Illustrasjonsbilde

Ansiktspleie

Hvordan tar du best vare på huden i ansiktet ditt? Huden trenger ofte litt hjelp for å bli frisk og fin og her på vårt temasenter om ansiktpleie, finner du blant annet tips til hva du kan gjøre ved tørr hud, uren hud og kviser. Les også om rosacea, pigmentering og fete hudtyper. 

 • Ansiktspleie normal og blandet hud

  Normal/blandet ansiktshud

  Blandingshud kjennetegnes ofte av at huden i kinnene er tørre, mens den såkalte T-sonen (pannen, nesen og haken) er fet.  Dette er en hudtype som både har fete og tørre partier og det er derfor viktig med pleie tilpasset spesielt denne hudtypen.

 • Ansiktspleie ved tørr hud

  Tørr ansiktshud

  Tørr ansiktshud kjennetegnes av små porer og en jevn og matt overflate.  Å være tørr i huden er ofte normaltilstanden for mange og det er derfor viktig å velge korrekte pleieprodukter for å unngå ytterligere uttørring, linjer og ubehag. 

 • Bilde av en dame

  Fet ansiktshud

  Fet ansiktshud preges ofte av blanke partier - spesielt i panne, på nesen og haken.  Porene er ofte store og man har en høy talgproduksjon. Fet hud krever nøye oppfølging i forhold til rens og pleie for å unngå urenheter.

 • Kviser og uren hud

  Kviser og uren hud

  Sliter du med kviser, sorte prikker og uren hud? Dette er et vanlig problem for ungdom i puberteten og også for mange voksne, kvinner og menn. Her finner du noen gode råd for egenbehandling og produkttips som kan hjelpe deg.

 • Hudpleie til menn

  Ansiktspleie til menn

  Visste du at huden til menn ofte er fetere og grovere enn kvinnens? Selv om menn ofte har en fet hud kan den være fuktfattig - det er derfor viktig med produkter som tilfører mye fukt uten at de er for fete.

 • Bilde av barbering

  Barbering

  Enkle tiltak kan gi et bedre resultat ved barbering, enten du er mann eller kvinne. For mange menn er det å barbere seg i ansiktet et daglig rituale.

 • Bilde av dame

  Sminke

  Sminke brukes for å fremheve dine naturlig pene trekk og kamuflere ujevnheter. Invester i gode produkter og påføringsutstyr, så blir ofte resultatet både lettere å oppnå og penere.

 • Bilde av en dame med kvise

  Kviser (akne)

  Kviser (akne/acne vulgaris) er en betennelsesreaksjon som oppstår når åpningen i en talgkjertel tetter seg. Kviser er så vanlig at de færreste tenker på det som en hudsykdom, men for mange av de som er rammet er kvisene en alvorlig belastning.

 • Bilde av roseblader

  Rosacea

  Rosacea er en kronisk betennelse som gir rødflammet hud i ansiktet, særlig i pannen, på haken, over nesen og i kinnene. Ved aktiv sykdom kommer det også små røde hevelser og kviselignende utslett.

 • Ansiktsrens, rens av huden

  Rens av huden

  God rens av huden hver dag, gir huden mer glød og forsterker virkningen av din ansiktskrem. Det finnes rens tilpasset ulike hudtyper, så velg den som passer din hud best. Se et stort utvalg og finn din favoritt her.

 • Bilde av to unge jenter

  Ansiktspleie til ung hud

  Ung hud er ofte litt fet, og trenger generelt sett en god rens og fuktighetskrem til ansikt og hals. God hudpleie i ung alder legger grunnlaget for hudens utseende i årene som kommer.  Ikke minst er det viktig å være forsiktig i solen for å unngå hudskader senere i livet.

 • Bilde av en dame

  Ansiktspleie til voksen hud

  Voksen hud trenger alltid fuktighet, men kan ha godt av mer avanserte produkter som både forebygger og reduserer tegn til hudaldring. Dersom man ønsker de beste resultatene mot hudaldring anbefales både rens, antirynke dag, natt og øyekrem samt et serum for daglig bruk.

 • Bilde av en dame

  Ansiktspleie til moden hud

  Aldrende og moden hud trenger mer enn bare fukt. Den har fått synlige rynker, har mindre elastisitet og føles ofte litt tørr. Til denne hudtypen anbefales det ansiktskrem og øye-/leppekrem med anti-rynkeeffekt og gjerne et serum for økt volum.

 • Pigmentflekker, pigmenter og fregner

  Unngå pigmentflekker!

  Pigmentflekker eller "leverflekker" er noe de fleste opplever enten etter for mye sol, ved graviditet eller p-pillebruk. Det finnes både gode forebyggende råd og produkter som kan benyttes etter at pigmentflekkene har oppstått. Mer om det her.

 • Bilde av en munn

  Tørre lepper

  Tørre lepper er noe som mange av oss plages med. Ikke bare er det ubehagelig, men det kan også føre til såre munnviker og sprekker. Vær og vind, slikking og biting fører til slitasje og at fuktighet forsvinner. Ofte er problemet størst om høsten og vinteren når det er kaldt ute og tørt innendørs på grunn av fyring og annen oppvarming.

 • Unge mennesker

  Vanlige spørsmål om kviser/ uren hud

  Kviser og uren hud kan gi selvtilliten en knekk. Men som regel varer ikke kviser hele livet, og de fleste opplever at problemet avtar etter puberteten. På denne siden finner du svar på noen av de vanligste spørsmålene som vi får på apoteket.