Ansiktspleie for aldrende hud

Ansiktspleie for aldrende hud

Hudens aldring påvirkes av flere faktorer, både arv, livsstil og miljø, og det er ikke alt vi får gjort så mye med. Men en moden hud som blir tatt godt vare på kan være både vakker og glødende og holder seg mer spenstig og frisk enn en hud som ikke får den pleien den trenger.

 • Den viktige basispleien

  Det aller viktigste man gjør for huden er å ha gode rutiner for rens og fuktpleie. Rens huden både morgen og kveld for å bidra til å holde huden sunn og frisk. Rensen fjerner overflødig talg, smuss og makeup. Uten rens vil du få lite nytte av andre produkter fordi de ikke klarer å trekke ordentlig inn i huden. Fuktighetskrem er også viktig og bør være en del av den daglige rutinen morgen og kveld. Huden produserer mindre talg (fettstoffer) jo eldre vi blir, derfor er det mange som får en tørrere hud med alderen.

 • De aktive produktene

  Ønsker du at hudpleierutinen din skal gjøre mer for huden din enn bare å holde den ren og myk, anbefales det imidlertid mer enn rens og krem. Det finnes mange effektive produkter som jobber målrettet mot aldringstegnene. De aktive ingrediensene er de ingrediensene som skaper en reaksjon i huden, for eksempel ved å fungere som antioksidanter, ha oppstrammende effekt, eller stimulere cellefornyelsen. Produkter med anti–aldringseffekt inneholder mange ulike ingredienser som jobber mot aldringstegnene. Aktive produkter i form av kremer, serum og masker vil derfor være gunstig.

 • Solbeskyttelse

  Sol er nydelig for kropp og sinn, men det er også en versting med tanke på hudaldring. Mesteparten av aldringstegnene våre skyldes solstråler, så fornuftig brukav solbeskyttelse er derfor et grunnleggende prinsipp for å forebygge hudaldring. Bruk helst solfaktor året rundt, og vær ekstra oppmerksom på beskyttelse i sommerhalvåret. Vi anbefaler solkrem med høy faktor, gjerne 30 eller høyere. Det finnes også mange dagkremer som inneholder solfaktor. Dette er et godt produkt for vinterhalvåret og for dager man ikke er mye i solen. Men i sommerhalvåret, og når man er ute i solen over lengre tid, er det imidlertid anbefalt å bruke en solkrem i tillegg til dagkrem for å sikre optimal beskyttelse.

 • God rutine for aldrende hud

  Ved å investere i en god hudpleierutine kan du opprettholde en hud som ser både sunn og glødende ut. Her er våre råd for optimal pleie av hud med aldringstegn eller for de som ønsker å forebygge:

  DAG- OG NATTKREM: Dagkrem med anti-aldringsegenskaper er ansiktskremer som tilfører fukt, men som også jobber mer aktivt med hudens aldringstegn, enten det er å gi glød, stramme opp, minske porer og linjer, eller jevne ut hudtonen. Velg en variant som passer deg og din hud. Nattkremer er ofte rikere i konsistensen og tilfører huden fukt, næring og aktive ingredienser mens du sover. Nattkremer utviklet for hud med aldringstegn jobber aktivt når huden er på sitt mest mottakelige. Å bruke en nattkrem er derfor et godt supplement til dagkremen din.

  SERUM: Et serum er et produkt med et høyt innhold av aktive ingredienser og gir huden et ekstra boost. Et serum påføres etter rens og før dag- og/eller nattkrem. Det finnes mange serum innen anti aldringssegmentet. Bruk gjerne et serum daglig for å få optimalt resultat av hudpleien din.

  ØYEKREM: Øyekrem tar vare på den skjøre og tynne huden rundt øynene. Det er her de første aldringstegnene kommer til syne. Dagkremer er som oftest for tunge for denne huden. Bruk derfor daglig en øyekrem tilpasset huden rundt øynene for å forebygge linjer, poser og mørke ringer.

  EKSFOLIERING: Eksfoliering er viktig for all hud, men etter hvert som huden blir eldre blir det bare viktigere og viktigere. Hudens cellefornyelse går tregere jo eldre vi blir. Derfor trenger den hjelp med å fjerne døde hudceller og stimuli til å produsere nye. Eksfolier huden jevnlig, gjerne 1-3 ganger i uken avhengig av hudtype, hudtilstand og hvilket eksfolieringsprodukt du bruker.

  ANSIKTSMASKE: Ansiktsmasker gir huden det lille ekstra. Det finnes veldig mange ulike typer masker å velge mellom; rene fuktmasker, rensende leiremasker, eksfolierende masker og de som gir glød og anti-aldringseffekt. Ta utgangspunkt i hva du ønsker å forbedre og bruk en egnet ansiktsmaske 1-2 ganger i uken, eller ved behov.

  SOLKREM: Solkrem er viktig, året rundt. Bruk en dagkrem med solfaktor i vinterhalvåret og på dager du er lite ute. I sommerhalvåret og på dager du er mye ute anbefaler vi solkrem med høy faktor (30 eller høyere) i tillegg til dagkremen din.

  Utarbeidet av Synne Bakker, hudpleier og fagrådgiver i Apotek 1

  Publisert: Januar 2017

Filtrer etter produktegenskaper