Ansiktsrens, rens av huden

Rens av huden

Å rense huden er noe av det viktigste du gjør for huden din. Her kan du lese mer om hvorfor, og hvilken rens som egner seg for din hudtype.

 • Hvorfor bør vi rense huden vår?

  Vil du ha en hud som både ser og føles bra er det viktig med en god renserutine. Det er også nødvendig hvis du ønsker maksimal effekt av de andre hudpleieproduktene dine. Rensen fjerner talg, smuss, forurensning og make up og gjør huden ren og klar for andre produkter.

 • Få en god renserutine

  En god renserutine består av rens morgen og kveld. Husk at det er viktig å bruke et renseprodukt som er egnet for din hud, slik at huden får den pleien den har behov for. Bruk god tid når du masserer produktet inn, spesielt viktig er det hvis du bruker make up. Bruker du øyesminke vil en øyesminkefjerner være effektiv, samtidig som den er snill mot den sarte huden rundt øynene. Ikke glem områdene rundt hårfestet, nesevinger, ører og hals. Avslutt rensen med et ansiktsvann, hvis dette tilhører hudpleiemerkets renseprosedyre.

 • Velg rens som er tilpasset din hudtype

  Rensemelk, skum, gele eller krem? Hvilket alternativ som passer deg best avhenger både av hudtype og hva du liker. Her kan du lese om de ulike hudtypene og hvilke renseprodukter som egner seg.

 • Fet hud

  En fet hudtype kjennetegnes av en hud med høy talgproduksjon og store porer, og huden blir ofte blank utover dagen. Produkter som inneholder talgregulerende og mattende egenskaper er derfor riktig for denne hudtypen. Velg en rens tilpasset fet hud, med lett konsistens, som gele eller skum. Peeling er anbefalt 2-3 ganger i uken.

  Gode renseprodukter for fet hud

 • Normal/kombinasjonshud

  En normal/kombinasjonshud har som regel en stabil balanse av fett og fukt i huden. Men de aller fleste har både fete og fuktfattige partier. Produkter tilpasset kombinasjonshud har derfor gjerne lette konsistenser, som gele eller skum, slik at huden ikke tilstoppes. Velg et renseprodukt tilpasset normal/kombinasjonshud med en konsistens som passer deg. Bruk gjerne peeling 1-2 ganger i uken.

  Gode renseprodukter for normal/kombinasjonshud

 • Tørr hud

  Tørr hud har lav talgproduksjon og en småporet overflate. Denne hudtypen har behov for både fukt og fett. Rens med rike konsistenser som krem eller lotion er derfor gode alternativer. Er huden veldig tørr kan det være lurt å unngå renseprodukter som må skylles av med vann, da vann i seg selv kan virke uttørrende. Bruk gjerne peeling tilpasset tørr hud 1 gang i uken.

  Gode renseprodukter for tørr hud

 • Eksfoliering

  En eksfoliering/peeling har som oppgave å fjerne døde hudceller fra hudoverflaten slik at huden blir klar for andre produkter. Den bidrar også til å unngå tilstoppede porer, som kan føre til urenheter og kviser, og den hjelper til med å få fram en frisk og glødende hudtone.

  Alle hudtyper har godt av å bli eksfoliert med jevne mellomrom, og det finnes flere ulike produkter å velge mellom

  Noen peelingprodukter har skrubbekorn, mens andre inneholder enzymer eller syrer som skaper en eksfoliering uten bruk av mekanisk skrubbing. Hud som er irritert, betent eller sensitiv bør velge en peeling uten skrubbekorn for å unngå å irritere huden ytterligere.

  Hvor ofte man bør bruke eksfoliering avhenger av hudtype og behov. Som en huskeregel bør de som har en fet hudtype eller grov hudoverflate bruke peeling 2-3 ganger i uken, de med normal hud 1-2 ganger i uken, og de med tørr eller sensitiv hud 1 gang i uken.

 • På farten

  Har du en hektisk hverdag, eller er på reise og trenger en enklere løsning? Det finnes effektive 3-i-1 renseprodukter som fungerer som ansiktsrens, ansiktsvann og øyesminkefjerner i ett og samme produkt, samt wipes som fjerner sminke og urenheter og er lette å ha med seg i veska.

  Praktiske renseprodukter til reise

 • Sensitiv eller plaget med urenheter?

  Har du utfordringer med huden, som sensitivitet og rødhet, eller urenheter som sorte prikker og kviser? Da vil renseprodukter tilpasset disse hudtilstandene være viktig for optimal pleie av huden din. Er du usikker på hva som egner seg for din hud? Oppsøk ditt nærmeste Apotek 1 og spør oss om råd.

  Er du usikker på hvilken hudtype du har, eller hvilke produkter du bør velge? Apotek 1 har høy kompetanse og hudpleiere i mange av våre apotek. Kom innom, så hjelper vi deg!

  Utarbeidet av Synne Bakker, hudpleier og fagrådgiver i Apotek 1

  Publisert: Desember 2016

Ansiktsrens og sminkefjernere