Ansiktspleie ved tørr hud

God ansiktspleie for tørr hud

Hudtypen din avgjør hvilken pleie huden din trenger. Her kan du lese om den tørre hudtypen, hva den kjennetegnes av, og hva den har behov for.

 • Hva kjennetegner tørr ansiktshud?

  Mange kan oppleve at huden i ansiktet føles tørr, men det betyr ikke at de nødvendigvis har en tørr hudtype. En tørr hudtype kjennetegnes av lav talgproduksjon som gjør at huden mangler fett. Dette bidrar til å gjøre hudbarrieren svakere, slik at fukt fordamper fra huden. Den svake hudbarrieren gjør også at huden blir mer sensitiv for ytre påkjenninger, som vær og vind, og huden forverres ofte i vinterhalvåret. Mange med en tørr hudtype føler at huden er stram og lite elastisk og den kan også bli rød, irritert og flasse.

 • Har du en tørr hudtype?
  • Små porer i hele ansiktet
  • Jevn, matt hudoverflate
  • Sjelden eller aldri kviser
  • Kan være sensitiv
  • Føles ofte tørr og stram
 • Gode råd for deg med en tørr hudtype

  Gode rutiner for hudpleie og riktig valg av produkter er viktig for å holde en tørr hudtype sunn, og for å unngå at huden blir irritert og sår.

  Det aller viktigste du gjør for å holde huden frisk er å bruke en rens og en fuktighetskrem morgen og kveld. Men ønsker du deg optimal effekt av hudpleien din er det er også andre produkter som vil være viktige. Her er våre råd til deg med en tørr hudtype:

  RENS: Rens av huden morgen og kveld er viktig for å fjerne smuss og makeup, og for å gjøre huden mottakelig for andre produkter. Velg renseprodukter tilpasset tørr hud. Rike konsistenser som rensekrem eller renselotion egner seg godt til en tørr hudtype. Avslutt med ansiktsvann hvis det tilhører hudpleiemerkets renseprosedyre.

  KREM: Velg en fuktighetskrem tilpasset tørr hud, som tilfører både fett og fukt. Hvilket merke du velger avhenger av preferanser med tanke på konsistens og duft, eller sensitivitet hvis du er plaget med det. En rik og nærende nattkrem tilpasset tørr hud er et godt produkt for deg fordi denne tilfører huden ekstra fett og fukt mens du sover.

  SERUM: Et serum inneholder ekstra mye av de aktive ingrediensene du også finner i kremer. Bruker du et serum under kremen din vil du derfor gi huden en ekstra boost. Velg et serum tilpasset tørr hud og som har de egenskapene som passer dine behov, enten det er mer fukt, anti-aldringspleie eller mer glød.

  ØYEKREM: Huden rundt øynene er tynn og skjør og trenger tilpasset pleie. Det er også her de første aldringstegnene kommer. Dagkremer er som oftest for tunge for denne huden. Bruk derfor daglig en øyekrem tilpasset huden rundt øynene for å forebygge poser og mørke ringer.

  PEELING: Hvis døde hudceller ligger som en hinne på huden blir det vanskelig for produkter å trekke inn og virke som de skal. En peeling hjelper huden med å fjerne døde hudceller, og gir derfor også huden en frisk og sunn glød. Personer med tørr hudtype bør bruke en mild peeling som ikke irriterer huden 1 gang i uken.

  MASKE: En ansiktsmaske gir huden det lille ekstra. En tørr hudtype vil ha godt av å bruke en fuktmaske 2 ganger i uken, for en mykere og mer glødende hud.

  Er du usikker på hvilken hudtype du har, eller hvilke produkter du bør velge? Apotek 1 har høy kompetanse og hudpleiere i mange av våre apotek. Kom innom, så hjelper vi deg!

  Utarbeidet av Synne Bakker, hudpleier og fagrådgiver i Apotek 1

  Publisert: Desember 2016