Illustrasjonsbilde

Astma og allergi

Allergier og astma er noe som rammer mange. I artiklene nedenfor finner du gode råd for forebygging av anfall fra våre farmasøyter. Les også mer om hva du kan gjøre når anfallene skjer og når du bør dra til lege.

 • Astma

  Astma

  Astma er en kronisk betennelse i nedre luftveier som fører til hevelse av slimhinnene, sammentrekking av muskulatur i luftveiene og slimopphopning. Resultatet blir trange luftveier og anfall med hoste, tung pust og piping i brystet.

 • Bilde av en gutt med inhalator

  Astma og inhalasjonsutstyr

  Lungesykdommen astma behandles som regel med inhalasjonsmedisin. Det brukes ofte både medisiner ved astmaanfall, og medisiner som skal forebygge anfall. Riktig bruk av inhalasjonsutstyret er viktig for å få best mulig effekt av behandlingen. Les mer om dette her.

 • Bilde av en hund

  Dyreallergi

  Dyr er menneskets beste venn sies det ofte, men dessverre kan de fleste av kjæledyrene våre også utløse allergiske reaksjoner. Allergi er en form for overømfintlighet i kroppen. Ved påvist dyreallergi er den beste behandling å holde seg unna dyrearten som gir plager.
 • Bilde av inhalator

  Legemidler mot astma

  Legemidler mot astma finnes som tabletter, mikstur, injeksjon og inhalasjon (pulver, væske eller spray). Legemidlene virker enten ved å utvide luftveiene ved astmaanfall, eller ved å forebygge nye anfall.

 • Parfymeallergi

  Parfymeallergi

  Parfymeallergi? For noen gir overfølsomheten for parfyme så store plager at de ikke kan oppholde seg på steder hvor andre bruker parfymerte produkter. Vi gir deg nyttige råd og forslag til parfymefrie produkter. 

 • Pollenallergi

  Pollenallergi

  Renner nesen, klør øynene, eller nyser du i ett? Pollensesongen er i gang, så her har vi samlet noen gode råd og produkter du kan ta i bruk hvis du merker plager med pollenallergi.

 • Illustrasjonsbilde: Sol gjennom trekrone

  Pollenvarsel - sjekk dagens varsel

  Er du allergisk mot ulike typer pollen? Få med deg dagens pollenvarsel ved spredning av pollen.