Illustrasjonsbilde

Feber og smerter

I artiklene nedenfor kan du lære mer om ulike typer smertebehandling og årsaker til dem.  Du får også informasjon om hvordan du kan håndtere feber - både hos barn og voksne.

 • Bilde av dame med feber

  Feber

  Visste du at feber er en viktig del av kroppens forsvarsmekanismer mot bakterier og virus? Feber er altså ikke en sykdom i seg selv, men et tegn på sykdom. Blir feberen plagsom, er det flere ting du selv kan gjøre for å lindre ubehaget.

 • Bilde av gutt med termometer i munnen

  Feber hos barn

  Hva gjør du når den lille poden plutselig får feber og føler seg uvel? Det er mye du selv kan gjøre, men det er svært viktig å vite når lege skal kontaktes.

 • Migrene

  Migrene

  Migrene er en pulserende, og gjerne svært smertefull, form for hodepine som kommer anfallsvis og ledsages av kvalme, lys- og lydskyhet. Migrene er vanligvis en intens, bankende hodepine på den ene siden av hodet. Gjennomsnittlig har personer med migrene en til to anfall per måned, men både hyppighet og grad av plager varierer fra person til person. Enkelte har plager mange ganger i uken, mens andre kun plages en gang i blant.

 • Bilde av dame med hodepine

  Hodepine

  De fleste av oss har vondt i hodet av og til. Smerten kan arte seg forskjellig alt etter hva som er årsaken.

 • Bilde av piller og et termometer

  Guide: Velg rett hjelp mot feber/smerte

  Det fins mange ulike typer reseptfrie legemidler mot feber og ulike typer smerter. Her får du hjelp til å velge riktig legemiddel til ditt behov.