Illustrasjonsbilde

Feber og smerter

I artiklene nedenfor kan du lære mer om ulike typer smertebehandling og årsaker til dem.  Du får også informasjon om hvordan du kan håndtere feber - både hos barn og voksne.

 • Bilde av dame med feber

  Feber

  Visste du at feber er en viktig del av kroppens forsvarsmekanismer mot bakterier og virus? Feber er altså ikke en sykdom i seg selv, men et tegn på sykdom. Blir feberen plagsom, er det flere ting du selv kan gjøre for å lindre ubehaget.

 • Bilde av gutt med termometer i munnen

  Feber hos barn

  Hva gjør du når den lille poden plutselig får feber og føler seg uvel? Det er mye du selv kan gjøre, men det er svært viktig å vite når lege skal kontaktes.

 • Bilde av mann med kjøling på hodet

  Migrene

  Migrene er en form for hodepine som kommer anfallsvis, og ledsages av kvalme, lys- og lydskyhet. I gjennomsnitt har man 1-2 migreneanfall per måned, men både hyppighet og grad av plager varierer fra person til person. Enkelte har plager mange ganger i uken, mens andre kun plages en gang i blant.

 • Bilde av dame med hodepine

  Hodepine

  De fleste av oss har vondt i hodet av og til. Smerten kan arte seg forskjellig alt etter hva som er årsaken.

 • Bilde av piller og et termometer

  Guide: Velg rett hjelp mot feber/smerte

  Hvilket smertestillende bør gis til barn? Hva er beste smertelindring ved tannpine?  Det finnes mange ulike typer reseptfrie legemidler mot feber og smerter. Her får du hjelp til å velge riktig produkt til ditt behov.