Illustrasjonsbilde

Medisinsk utstyr og hjelpemidler

På sidene nedenfor finner du en oversikt over vår informasjon om medisinsk utstyr og hjelpemidler - og hvordan dette brukes riktig.

 • Bilde av sko med brodder

  Sklisikring

  Sklisikring av sko, stokk eller krykker er viktig for å unngå fallskader - spesielt om vinteren. Her finner du informasjon om ulike produkter som finnes på markedet og en oversikt over utvalget vi tilbyr!

 • Bilde av en doseringssprøyte

  Doseringsutstyr

  Det finnes mange ulike hjelpemidler for å ta legemidler riktig. Sjekk alltid at du vet hvordan og hvor mye du skal bruke av at legemiddel før du begynner å bruke det. Har du spørsmål om dosering eller riktig bruk kontakt apotek eller lege.

 • Bilde av en hånd med hanske på

  Hansker

  Hansker er nyttige enten du skal kutte opp chili, farge håret eller rydde i gamle medisiner. De er også nyttige når du vil unngå kontakt med noe du reagerer på eller vil beskytte deg mot smitte.

 • Voksen dame

  Vær trygg i dusj og badekar

  Glatt gulv i dusjen og i badekaret grunnet såperester kan fort føre til uhell. For å unngå fall og skader, gir vi deg her en oversikt på hjelpemidler som kan gjøre dusjen og badestunden til en tryggere og mer behagelig opplevelse for deg eller en som står deg nær.

 • Mann på gresset

  Hjelpemidler til påkledningen

  Svekket muskulatur eller nedsatt gripe-/bevegelsesevne kan gjøre påkledningen til en utfordring. Ved hjelp av et så enkelt hjelpemiddel som et skohorn eller strømpepåtrekker, kan du fortsatt klare å ta på sko og strømper på egenhånd.

 • Par spiser

  Hjelpemidler til matlaging

  En dagligdags ting som å skjære brød, frukt og grønnsaker eller åpne en kartong kan bli mer krevende enn nødvendig for deg med gripevansker eller svak muskulatur. Et godt hjelpemiddel er ofte løsningen for å klare dette uten hjelp fra andre.

 • Tallerken og glass

  Hjelpemidler til måltidet

  Ved svekket muskulatur eller nedsatt gripe-/bevegelsesevne kan måltidene noen ganger bli mer søl enn man selv ønsker. Her kan du finne tallerkenskjermer, antisklimatter, drikkekopper med håndtak og annet som kan hjelpe for et enklere måltid.

 • Par hygger seg

  Hjelpemidler som gjør hverdagen enklere

  Alderdom og kroniske sykdommer kan gi svekket muskulatur og nedsatt fysisk funksjonsevne. Et godt hjelpemiddel i form av strømpepåtrekker, flaskeåpner eller gripetang kan gjøre hverdagen enklere.