Bilde av sko med brodder

Sklisikring

Brodder på skoene og doppsko eller ispigg på krykke og stokk er et godt hjelpemiddel for å unngå fallskader nå på vinteren. Her finner du et bredt utvalg av ulike varianter for å forhindre fall inne og ute.

 • Hvem burde bruke sklisikring?

  Når vi tenker på brodder og doppsko/ispigger til stokk og krykker, er gamle mennesker ofte bildet som dukker opp i hodet vårt. Slike produkter passer godt til eldre og ustøe personer som en ekstra sikkerhet på spaserturer. Likevel er det ofte yngre mennesker som kommer inn med fallskader som brudd i håndledd, ankel og skulder. Ofte skjer uhellet når det er helg og når de har det travelt eller fottøyet er feil i forhold til været.

  Tidligere var et sklisikringsprodukt ofte upraktisk og lite fint å se på. Av den grunn var det mange unge mennesker som ikke ønsket å bruke dette. Nå finnes en rekke ulike produkter i forskjellige størrelser og farger. De er lette å ta på og av og er tilpasset ulike bruksområder. Alle som ikke ønsker et ublidt møte med bakken når det er glatt og isete ute bør derfor ha et par brodder liggende i vesken eller i bilen.

 • Brodder til sko

  Til sko finnes det en rekke produkter. Du har brodder som dekker hele foten og brodder som bare dekker hæl eller forfot. Produkter som bare dekker forfot kan ofte brukes til støvletter og stiletthæler. Det finnes også egne produkter som er spesialtilpasset for de som driver med utendørsidrett om vinteren.

  For de som bruker brodder på bytur, der man går inn og ut av butikker, finnes et produkt med keramisk såle som ser ut som "sandpapir" under foten. Dette produktet har ikke pigger, og kan brukes både inne og ute slik at man slipper å ta broddene av og på hele tiden.

 • Doppsko/ispigger til stokk og krykker

  Doppsko er gummien nederst på stokken/krykkene som virker støtdempende og reduserer risikoen for å skli. Til vintersbruk finnes doppsko med pigger, isdubb eller ispigg som fungerer som "brodder".

  Kilder: Produsentinformasjon, klikk.no.
  Sist oppdatert: Juli 2014