Møt vår apotektekniker

Hvordan arter dagen seg som apotektekniker i Apotek 1? Les hva en av teknikerne våre sier om møtet med Apotek 1 og hvordan hun har utviklet seg i jobben sin.

Apotektekniker

Navn: Bodil Steen
Alder: 48 år
Liker: Musikk, reiser og en god latter
Misliker: Vintermørket, bilkø og Iberiasnegler

Jeg er utdannet apotektekniker fra Sofienberg tekniske fagskole, og har jobbet i apotek helt siden tidlig på 80-tallet. Jeg har også så vidt prøvd å jobbe i sykehusapotek, men trives aller best med jobben i Apotek 1.

Jeg har vært med helt siden starten av Apotek 1, og har hatt gleden av å møte en kultur og et miljø som jeg ikke ville vært foruten. Fantastisk mange dyktige og inspirerende kollegaer og ledere som jeg har lært mye av, og som har bidratt til at jeg har blitt værende i bransjen.

Møtet med en profesjonell og strukturert organisasjon som har et oppriktig ønske om å være best, både for kunder og ansatte, gjorde sitt til at det ikke var vanskelig å trives i Apotek 1. Jeg har fått muligheter og oppgaver jeg trives med, og som jeg har kunnet vokse på. Dette, i tillegg til et godt faglig og sosialt miljø, har gjort sitt til at mitt møte med Apotek 1 ble utdelt positivt.

I dag jobber jeg 50 % i apotek, og 50 % for opplæringsavdelingen på kjedekontoret. Her har jeg oppgaver knyttet til å være en støtte for salgsteamlederne i Apotek 1. I den forbindelse besøker jeg mange apotek, og jobber med å skape en god kultur i forhold til salg, service og kundebehandling. Dette er oppgaver jeg stortrives med.

Utviklingen fra jeg begynte i bransjen har vært enorm, i positiv forstand. Oppgaven og kulturen har endret seg fra å være innadrettet og lukket, til å bli mer åpen. Apoteket har blitt et sted du kan søke råd og veiledning, og det stilles krav til at vi som jobber der holder oss oppdaterte og deler vår kunnskap med kundene. Dette synes jeg er udelt positivt for vår bransje som i mye større grad enn tidligere får vist at vi er en faghandel.

Etter min oppfatning er mulighetene for faglig utvikling godt tilrettelagt for både farmasøyter og teknikere. E-læring og kjededager med et mangfold av sesjoner, gjør at du hele tiden kan friske opp kunnskapen. Kjedekontoret jobber kontinuerlig med opplæring innen mange fagfelt som for eksempel diabetes, astma og hudpleie. Det er bare å gripe sjansen hvis man ønsker det.