Møt vår farmasøyt

Les hva en av våre farmasøyter sier om hverdagen i et av våre apotek, om kjeden, om det faglige miljøet og om hvilke muligheter hun har fått til å utvikle egen karriere.

Farmasøyt

Navn: Helen Gamlem
Alder: 35 år
Liker: Å lese, reise, være sammen med venner og familie
Misliker: Dårlig vær, upålitelige mennesker, urettferdighet
Spiser gjerne: Italiensk mat

Jeg er utdannet reseptar fra Høyskolen i Oslo, hvor jeg tok eksamen i 2001. Jeg begynte på Apotek 1 Tåsen Senter i 2002, og jobber fortsatt der. Før det, jobbet jeg lørdager og ferier i diverse apotek – både privateide og kjeder.

Mitt første møte med Apotek 1 var på Apotek 1 Stovner Senter. Der hadde jeg praksisen min, og stortrivdes blant mange gode kollegaer. I den perioden ble apoteket ombygd og fikk ny Apotek 1 profil, og jeg husker det var en stor overgang å skulle stå i direktereseptur. Etter endt utdanning fikk jeg jobbtilbud fra Apotek 1, og da var ikke valget vanskelig.

I dag jobber jeg som reseptarfarmasøyt. Jobben har utviklet seg veldig mye siden jeg startet. Nå er det mer fokus på salg og at vi skal jobbe med behovskartlegging hos den enkelte kunden. Det handler mer om å se helheten i forhold til hver eneste kunde, vi skal bry oss. I tillegg er det en helt annen hverdag i forhold til det å holde seg oppdatert. Intranett og e-læringskurs har bidratt til å gjøre informasjon lett tilgjengelig.

I dette yrket lærer en noe nytt hver eneste dag, både faglig og personlig i møte med kunder. Jeg har ikke satset på noen videreutdanning, men deltar på kurs og diverse opplæringsmøter både i regi av eksterne aktører og kjeden.

Per i dag er jeg godt fornøyd med jobben jeg har, og jeg har ingen planer om å flytte på meg. Fremtiden ser spennende ut med tanke på hvordan apoteket har endret seg fra i hovedsak å være et sted du kjøper medisiner, til nå å tilby mange forskjellige produktgrupper.