Illustrasjonsbilde

Pleie og stell av dyr

Her finner du informasjon fra oss i Apotek 1 om pleie og stell av dyr.

 • Dame med små valper f

  Kostråd for hund

  Hunder har som oss mennesker behov for en kost som inneholder den rette balansen av næringsstoffer, de trenger proteiner og fett, karbohydrater, vitaminer og mineraler. Maten må dekke de daglige energibehovene, dette vil variere mye med hensyn på rase, livsfase, helse, sesong, aktivitet og om de lever ute eller inne.

 • Kattunge f

  Kostråd for katt

  Katter har som oss mennesker behov for en kost som inneholder den rette balansen av næringsstoffer. De er fra naturens side rovdyr som hovedsakelig ernærer seg av fett og protein, og klarer seg helt uten karbohydrater. Maten må dekke de daglige energibehovene, dette vil variere mye med rase, livsfase, helse, sesong, aktivitet og om de lever ute eller inne.

 • Hund med mange skrukker f

  Stell av hud og pels hos hund og katt

  Huden er kroppens største organ og dekker hele kroppsoverflaten. Den er en viktig del av immunsystemet og er en fysisk barriere mot det ytre miljøet. Huden beskytter kroppens indre mot væsketap, mot kulde og varme, mikroorganismer og parasitter.

 • Terrier som smiler f

  Stell av øyne og ører hos hund og katt

  Øyne og ører er viktige sanseorganer for dyr. Disse er normalt sett selvrensende, men noen ganger kan det være nødvendig med ekstra stell.

 • Chihuahua f

  Stell av poter og klør hos hund

  Hundens poter er tilpasset et liv i naturen, med myke underlag og jevn slitasje av klørne. Dagens husdyr lever under andre forhold med hard asfalt, veisalt og lite slitasje på klør. Det er derfor viktig å ta ekstra godt vare på hundens poter.