Illustrasjonsbilde

Reise og fritid

På sidene nedenfor finner du informasjon du trenger om reisevaksiner, reiseapotek og andre nyttige opplysninger når du skal ut og reise.

 • Bilde av koffert med reisemedisin

  Dette bør med på reisen

  Trenger du noen tips til pakkingen av kofferten enten det er til ferie eller jobb? Vi har gode og praktiske forslag til deg - samt råd for reisen.

 • Reisesyk og bilsyk

  Reisesyke

  Ødelegges bilturen av kvalme og oppkast fra baksetet, eller føler du selv ubehaget av reisesyke på båtturen?  Reisesyke kan ofte forebygges ved hjelp av enkle råd som vi gjerne deler med deg.

 • Bilde av en mygg

  Malaria

  Malaria er en av de farligste tropiske sykdommene og kan få dødelig utfall. Sykdommen skyldes en parasitt som overføres ved myggstikk. Det viktigste du kan gjøre for å unngå smitte er derfor å unngå myggstikk når du er i malariaområder.

 • Bilde av en bamse

  Forebygging av malaria hos barn

  Barn har et mindre utviklet immunforsvar og har større risiko for å bli alvorlig syke av malaria. Foreldre bør derfor tenke seg godt om før de velger å reise med små barn til malariaområder.

 • Bilde av en gravid dame på en strand

  Forebygging av malaria hos gravide

  Malaria kan være alvorlig for gravide, og er en vanlig årsak til for tidlig fødsel og abort. Gravide bør derfor tenke seg godt om før de reiser til et område med malaria.

 • Bilde av tabletter

  Legemidler til utlandet

  Hvis man skal ha med seg legemidler på utenlandsreise er det flere ting man må tenke på. Noen legemidler krever ekstra dokumentasjon, og er underlagt strenge regler om hvor store mengder som er tillatt å ha med i bagasjen. Her får du gode råd om hva du bør passe på.

 • Bilde av en mann som blir vaksinert

  Reisevaksiner

  Rent drikkevann og riktig tilberedt mat, god hygiene og sist, men ikke minst, vaksinering mot lokale sykdommer er de tre viktigste tiltakene for å forebygge sykdom når man er ute og reiser. Vaksinering er det punktet som krever mest planlegging, og bør utføres i god tid før avreise.

 • Illustrasjonsbilde: reiseffekter

  Lur på tur - smarte ting å ta med seg

  Det er gøy å reise, men det blir enda bedre når du gjør det på den smarte måten. Husk støttestrømper, reisemappe, reiseparaply, minilykt og alt det andre som  gjør reisen til en lek. Se utvalget vårt her.

 • Bilde av par på reise

  Reise med diabetes

  Selv om du lever med diabetes, trenger ikke det å bety at du må legge begrensninger på reisingen din. God planlegging og et par forholdsregler er oppskriften på en vellykket ferie når man har diabetes.

 • Vaksinekart

  Vaksinekart fra Apotek 1

  Reisevaksiner må planlegges - jo før, jo bedre. De fleste vaksiner er frivillige, men til enkelte reisemål er det obligatorisk å ta gulfebervaksinen og Meningokokkvaksine senest 10 dager før innreise. Søk frem ditt reisemål her.