Illustrasjonsbilde

Sol og solbeskyttelse

Hudskader fra solen som solbrenthet, soleksem og i verste tilfelle hudkreft, kan forebygges med godt solvett. Her gir vi deg rådene for å være trygg for barn og voksne i solen, og hva du kan gjøre dersom du allerede har blitt brent.

 

 • Solbeskyttelse og solpleie

  Solbeskyttelse

  Solstråler på hud er godt for helsen, men bare hvis man følger solvettreglene og beskytter seg ordentlig slik at man ikke blir solbrent. Med riktig solbeskyttelse kan du få en sunn og jevn brunfarge som varer - uten å skade huden.

 • Bilde av par i solen

  Sol og legemidler

  Enkelte legemidler kan gjøre at du blir mer ømfintlig overfor sollys enn normalt. Dette kan føre til allergiske hudreaksjoner eller pigmentforandringer når du soler deg. Det er derfor viktig å bruke god solbeskyttelse når du skal oppholde deg i solen.

 • Solbeskyttelse til barn

  Slik beskytter du barna i solen

  Små barn har tynn hud med lite utviklet pigment, noe som gjør dem mindre motstandsdyktige mot solforbrenning. Barn som blir solbrent har økt risiko for å utvikle hudkreft i voksen alder. Det er derfor ekstra viktig å hindre at barna blir solbrente, og lære dem å beskytte seg i sola.

 • Soleksem

  Soleksem

  Soleksem kalles også solallergi og er mest hyppig på våren/forsommeren når man begynner å sole seg. Typiske symptomer er rødhet, hevelse, blemmer og kløe i huden. Etterhvert vil huden herdes og tåle mer etter gjentatt forsiktig soling, og mange unngår soleksem utover i sesongen.

 • Bilde av kvinne på fjellet

  Solbrent hud

  Hvis huden får mer sol enn den tåler blir den rød og smertefull, og i mer alvorlige tilfeller dannes det i tillegg blemmer. Hudreaksjonen kommer gjerne 4-6 timer etter soling. Etter noen dager går rødheten over og huden begynner å flasse.

 • Illustrasjonsbilde: Dame med solkrem på skulderen

  Derfor bør du kjøpe solkrem hos oss!

  Forbrukerrådet har testet 35 av årets solkremer - og produktene i Apotek 1 sitt sortiment kommer svært godt ut.  Solkrem finnes i mange merker, former og faktorer. Her er noen gode grunner til å kjøpe den hos oss.

 • Solbeskyttelse til ansiktet

  Velg riktig solkrem til ansiktet

  De fleste av oss har lyst på litt mer farge i kinnene, men det er lurt å være tålmodig og la fargen komme gradvis. På starten av sesongen er solbeskyttelse av ansiktet spesielt viktig.

 • Solkremtips

  5 gode solkremtips

  Solkrem filtrerer vekk skadelige UV-stråler fra solen. For at solkremen skal virke optimalt og gi god beskyttelse er det noen forholdsregler man bør ta.

 • Solkremguide

  Finn riktig solkrem - en solkremguide

  Leter du etter en spesiell solkrem eller har ønsker i forhold til hva solkremen din skal inneholde? Les om egenskaper i en solkrem og test vår søkefunksjon.