Måleskjema for kompresjonsstrømper fra Jobst

Når du velger en kompresjonsstrømpe, er det viktig at størrelsen er riktig. Ved hjelp av denne veilederen fra Jobst, kan du lett måle omkrets på ben og hofter for å finne den som gir best effekt.

Måleskjema for støttestrømper fra Jobst

Når du velger en kompresjonsstrømpe, er det viktig at størrelsen er riktig. Ved hjelp av denne veilederen fra Jobst, kan du lett måle omkrets på ben og hofter, for å finne den strømpen som gir best effekt. Husk også at du velger rett kompresjonsklasse. Apotek 1 fører strømper i kompresjonsklassene 1 og 2.

Kompresjonsklasse 1: 15-20 mmHg

Denne kompresjonsklassen benyttes oftest ved hevelser i bena i forbindelse med graviditet, lange fly-, tog- og bilreiser, stillesittende arbeid og mye gåing. Men de kan også brukes ved verkende og urolige ben og begynnende åreknuter. 

Kompresjonsklasse 2: 20-30 mmHg

Kompresjonsklasse 2 kan benyttes ved moderate til kraftige åreknuter, etter åreknuteoperasjoner, årebetennelse, behandling og forebygging av venøse leggsår, etter blodpropp, ved moderate til kraftige ødem (hevelse), behandling etter dyp venetrombose (blodpropp) og etter enkelte kirurgiske inngrep. Bruk av kompresjonsklasse 2 bør alltid avtales med lege.

Kompresjonsklasse 3: 30-40 mmHg

Dette er strømper som kan benyttes dersom kompresjonsklasse 2 ikke gir tilstrekkelig effekt. Brukes ved kraftige åreknuter, kraftige ødem og lymfødem, kronisk venøs insuffisiens, samt til behandling og forebyggelse av venøse leggsår. Bruk av kompresjonsklasse 3 skal alltid avtales med lege. Føres ikke hos oss.

Spør oss gjerne

Om du fortsatt er i tvil om hvilken størrelse og kompresjonsklasse du skal velge, kom gjerne innom et av våre apotek for mer råd og veiledning. Her kan vi være behjelpelige med måling og tips. 

Vask og vedlikehold av kompresjonsstrømper

Strømpene kan vaskes i maskin ved 40 grader eller vaskes for hånd, men unngå bruk av tøymykner. Strømpene kan godt legges i en vaskepose for ekstra beskyttelse ved maskinvask. Ikke tørk i direkte sollys og bruk strømpepåtrekker.