Illustrasjonsbilde: Allergi

Tema: Astma og allergi

Astma og allergi er et voksende problem i Norge i dag. Over 20% av barn i Norge har, eller har hatt astma før de har fylt 10 år. For voksne er andelen rundt 8%. I tillegg opplever mer enn 40% av befolkningen allergiske reaksjoner i løpet av livet. Her er noen gode råd for å takle både astma og allergi.

 • Pollenallergi

  Pollenallergi

  Renner nesen, klør øynene, eller nyser du i ett? Pollensesongen er i gang, så her har vi samlet noen gode råd og produkter du kan ta i bruk hvis du merker plager med pollenallergi.

 • Illustrasjonsbilde: Sol gjennom trekrone

  Pollenvarsel - sjekk dagens varsel

  Er du allergisk mot ulike typer pollen? Få med deg dagens pollenvarsel ved spredning av pollen.

 • Dame som blåser løvetann

  5 tips mot pollenplager

  Våren er i anmarsj flere steder i landet, og pollenspredningen er i gang allerede. Her gir vi deg noen tips om hva du kan gjøre for å redusere plagene.

 • Illustrasjonsbilde pollenallergi

  Guide: Slik lindrer du plagene ved pollenallergi

  Når nesen renner og øynene klør, er det om å gjøre å komme raskt i gang med behandling. Det fins mange ulike produkter mot pollenallergi uten resept. Her får du hjelp av en av våre farmasøyter til å velge den behandlingen som passer best for deg.

 • Astma

  Astma

  Astma er en kronisk betennelse i nedre luftveier som fører til hevelse av slimhinnene, sammentrekking av muskulatur i luftveiene og slimopphopning. Resultatet blir trange luftveier og anfall med hoste, tung pust og piping i brystet.

 • Hva kan Apotek 1 gjøre for deg med astma?

  Apotek 1 gir deg med astma gode råd om bruk av astmamedisinen din, inhalasjonsteknikken, PEF-målere, reseptfrie legemidler og mye mer. Bruk gjerne oss som støttespillere for å gjøre hverdagen din enklere.
   

 • Bilde av inhalator

  Legemidler mot astma

  Legemidler mot astma finnes som tabletter, mikstur, injeksjon og inhalasjon (pulver, væske eller spray). Legemidlene virker enten ved å utvide luftveiene ved astmaanfall, eller ved å forebygge nye anfall.

 • Bilde av en gutt med inhalator

  Astma og inhalasjonsutstyr

  Lungesykdommen astma behandles som regel med inhalasjonsmedisin. Det brukes ofte både medisiner ved astmaanfall, og medisiner som skal forebygge anfall. Riktig bruk av inhalasjonsutstyret er viktig for å få best mulig effekt av behandlingen. Les mer om dette her.

 • Parfymeallergi

  Parfymeallergi

  Parfymeallergi? For noen gir overfølsomheten for parfyme så store plager at de ikke kan oppholde seg på steder hvor andre bruker parfymerte produkter. Vi gir deg nyttige råd og forslag til parfymefrie produkter. 

 • Bilde av en hund

  Dyreallergi

  Dyr er menneskets beste venn sies det ofte, men dessverre kan de fleste av kjæledyrene våre også utløse allergiske reaksjoner. Allergi er en form for overømfintlighet i kroppen. Ved påvist dyreallergi er den beste behandling å holde seg unna dyrearten som gir plager.