Illustrasjonsbilde: eResept

Tema: E-resept

Elektronisk resept er trygt og enkelt å bruke. Her kan du lese mer om hvordan e-resept fungerer, hvordan du får oversikt og vanlige spørsmål og svar om e-resept. 

 • Bilde av skrivemaskin

  Snart er papirresepter historie

  Elektroniske resepter har stort sett erstattet de tradisjonelle papirreseptene, og er trygge og enkle å bruke. Du kan ikke lenger glemme eller miste resepten din, i tillegg er det liten risiko for forfalskede resepter. Her finner du informasjon om hvordan ordningen fungerer hos legen og i apoteket.

 • Få oversikt over e-reseptene dine

  Selv om reseptene dine nå er elektroniske betyr det ikke at du mister oversikten over hvilke legemidler du bruker og hvor mange uttak du har igjen. Det er flere måter du kan få informasjon om dine gyldige e-resepter på.

 • Bilde av reseptblokk

  Trygg lagring av e-resept

  Elektroniske resepter (e-resepter) ligger lagret i en sentral database som kalles Reseptformidleren. Hvordan kan du som pasient være sikker på at uvedkommende ikke får tilgang til informasjon om din helsetilstand?

 • Eresept

  Vanlige spørsmål og svar om e-resept

  Elektroniske resepter erstatter de tradisjonelle papirreseptene og er trygge og enkle å bruke. Her finner du vanlige spørsmål og svar om e-resept.