Illustrasjonsbilde: Dame som hviler på brystkassen til en mann

Tema: Hjertehelse!

Å kjenne sin egen hjertehelse er viktig for å kunne sette i gang tiltak tidlig. Les mer om hvordan du gjennom livstilstiltak som økt fysisk aktivitet, gode kostholdsvaner og eventuelt røykekutt kan ta godt vare på hjertet ditt. Spør oss også gjerne om råd på tjenesten "Spør Apotek 1", eller på nærmeste Apotek 1.

 • Illustrasjonsbilde: Hjerte i hånd

  Risikotest for hjertesykdommer

  Å kjenne egen hjertehelse er viktig for å kunne iverksette tiltak så tidlig som mulig. Apotek 1 har i samarbeid med Feiringklinikken utviklet en risikotest som kan vise om man er i faresonen for å utvikle hjertesykdommer.

 • Kostråd ved hjerte og karsykdommer

  Visste du at flere av risikofaktorene for hjerte-og karsykdom kan du selv påvirke gjennom hva du spiser?  Høyt kolesterol, røyking, overvekt, høyt blodtrykk og psykososialt stress anslås å være de viktigste risikofaktorene for hjerte-karsykdom. Tre av disse faktorene lar seg påvirke gjennom kosten.

 • Illustrasjonsbilde: Finn nærmeste hjertestarter

  Finn hjertestartere i Norge

  Her kan du finne hjertestartere som er innregistrert rundt i hele Norge. Du kan søke på adresse i søkefeltet, eller velge på kartet for å finne hjertestartere på den plassen du er interessert i.

 • Slutte å røyke

  Slutte å røyke

  Det er ingen kunst å slutte å røyke - utfordringen er å ikke begynne igjen! For å kutte ut røyken for godt må du overvinne to ting - kroppens fysiske avhengighet av nikotin og den vanen som det mentale er tilvendt.

 • Ned i vekt

  Ned i vekt

  Veien til et lettere liv handler om å finne en god balanse mellom matvaner og mosjon for å oppnå en fornuftig og varig vektreduksjon. Vil du gå ned i vekt, må inntaket av kalorier være lavere enn energiforbruket. Først da vil kroppen begynne å bruke av overskuddslageret sitt.

 • Aktiv trening sport

  Trening

  Trening er all form for fysisk aktivitet som bedrer og vedlikeholder kroppen din. Fysisk trening har også vist seg å ha veldig positiv effekt på både humør, energi og helsen generelt.

 • Høyt blodtrykk

  Høyt blodtrykk

  Visste du at høyt blodtrykk (hypertensjon) er en risikofaktor for utvikling av hjerteinfarkt, hjerneslag og nyresykdom? Les mer om symptomer og årsaker, samt hva du selv kan gjøre hvis du har for høyt blodtrykk.

 • Grønnsaker

  Høyt kolesterol

  Høye nivåer av kolesterol i blodet (hyperkolesterolemi) øker risikoen for hjerte- og karsykdommer. Livsstilsendringer med røykekutt, sunt kosthold og mosjon er hjørnesteinene ved behandling av høyt kolesterol.

 • Bilde av et par

  Hjerteinfarkt

  Hjerteinfarkt oppstår når blodårer i hjertet går tett, og er en alvorlig tilstand som krever rask behandling. Les mer om sykdommen, de vanligste symptomene du bør være obs på og hva du kan gjøre for å forebygge.

 • Hjerterytme

  Hjertearytmier

  Arytmi (forstyrrelser i hjerterytmen) opptrer når de elektriske impulsene som samordner hjerteslagene ikke fungerer normalt. Noen arytmier er plagsomme, men uskyldige, mens andre er alvorlige og kan i verste fall føre til hjertestans og død.

 • Hjertesvikt

  Hjertesvikt

  Hjertesvikt er en tilstand hvor hjertets pumpeevne er redusert. Her kan du lese om hvordan dette påvirker kroppen, og hvordan det behandles.

 • Angina

  Angina pectoris

  Angina pectoris (hjertekramper) er en vanlig tilstand hos eldre, og skyldes nedsatt blodtilførsel til hjertemuskelen. Her kan du lese mer om årsaker til angina pectoris og hvordan utvikling av alvorlig sykdom kan forebygges.

 • Hjerneslag

  Hjerneslag

  Hjerneslag skyldes enten blodpropp eller blødning i hjernen. Her kan du lese mer om hvordan arv og livsstil påvirker risikoen for hjerneslag, og hvordan tilstanden behandles.

 • Bilde av bena til to mennesker

  Blodpropp i beina

  Ved blodpropp i beina, eller dyp venetrombose (DVT), danner det seg en blodpropp i de dype venene. Som oftest oppstår slike blodpropper i leggen.

 • Blodpropp i lungene

  Blodpropp i lungene

  Blodpropp i lungene (lungeemboli) er en tilstopping av en eller flere blodårer i lungene. Blodpropp i lungene oppstår vanligvis etter at det har dannet seg en blodpropp i de store blodårene i bena eller i bekkenet.