Animert bilde av en gutt i sengen

Tema: Influensa/forkjølelse

Forkjølelse og influensa forveksles ofte. Influensa er en virusinfeksjon som karakteriseres av feber, sår hals, tørrhoste, frysninger, muskelsmerter og hodepine. Influensa kommer gjerne raskt og overraskende, mens en forkjølelse vanligvis er noe du "går og brygger på". Vaksinasjon er det mest effektive tiltaket mot influensa, men det finnes ikke vaksine mot forkjølelse.

 • Bilde av dame som nyser

  Forkjølelse

  Det er vanlig å forveksle forkjølelse med influensa eller allergi. Finn ut hvilke symptomer du skal se etter og når du bør oppsøke lege.  Ikke minst - her er produktene du trenger for å lette plagene.. 

 • Bilde av mann med influensa

  Influensa

  Influensa skyldes et virus som angriper luftveiene og gir uttalte symptomer som høy feber, slapphet, hodepine, muskel- og leddsmerter og hoste. Vaksine mot influensa finnes, og anbefales spesielt for visse utsatte grupper. Hvis man først har fått influensa er det viktig å holde seg i ro, drikke nok hvis man har feber og evt. behandle med smertestillende og febernedsettende hvis man har mye plager.

 • Bilde av syk mann

  Forkjølelse eller influensa - Hva er forskjellen?

  Hva er egentlig forskjellen på influensa og forkjølelse? Flere av symptomene er like, men det er likevel klare forskjeller som skiller den ene fra den andre. Her er det du trenger å vite.

 • Forkjølelse

  Dette trenger du når forkjølelsen rammer

  Det finnes mer enn 200 ulike typer forkjølelsesvirus, så de aller fleste av oss er nesten garantert å gjennomgå en eller flere runder i løpet av året. Her får du våre beste råd til hva du bør ha i hus når forkjølelsen kommer på besøk.

 • Bilde av en jente med klype på nesen

  Tett nese

  Tett og rennende nese er et vanlig sykdomstegn ved forkjølelse. Det er først og fremst ubehagelig, men gjør også at man er mer utsatt for å få øre- eller bihulebetennelse.

 • Bilde av jente med rød nese

  Forkjølet med rennende nese?

  Når nesa renner, blir sår og er potte tett, er det skikkelig kjedelig å være forkjølet. Her får du våre beste råd for å lindre ubehaget.

 • Hoste

  Dette forteller hosten deg

  Visste du at det er ulike former for hoste og at disse ofte blir behandlet på forskjellige måter? Vi lærer deg forskjellen på tørrhoste og slimhoste og gir deg noen gode råd for hva du kan gjøre selv dersom hosten blir plagsom.    

 • Sår og vond hals

  Sår og vond hals

  Kjennes det ut som du har piggtråd i halsen?  Sår og vond hals kan være svært smertefullt og er ofte et av de første tegnene på forkjølelse, influensa eller halsinfeksjoner.  Les tipsene for å lindre halsvondten.

 • Illustrasjonsbilde: Bokstavklosser og sitroner for å beskrive Vitamin C

  Hjelper C-vitamin sjokk mot forkjølelse?

  Når forkjølelsene står i kø, du begynner å føle deg tufs og du absolutt ikke har tid til å bli syk, er det mange som sier at store doser vitamin C, et såkalt C-vitamin-sjokk kan hjelpe. Stemmer det?