Bilde av en dame under eifeltårnet

Tema: Reise

Ut på tur - da bør kanskje reiseapoteket ditt oppdateres før ferien? her har vi samlet anbefalinger og gode reisetips tilpasset både ulike reisemål og ulikt reisefølge. Sjekk også vaksinekartet vårt og se om du trenger en vaksine eller beskyttelse mot malaria før du reiser av gårde. God reise!

 • Bilde av en mann som blir vaksinert

  Reisevaksiner

  Rent drikkevann og riktig tilberedt mat, god hygiene og sist, men ikke minst, vaksinering mot lokale sykdommer er de tre viktigste tiltakene for å forebygge sykdom når man er ute og reiser. Vaksinering er det punktet som krever mest planlegging, og bør utføres i god tid før avreise.

 • Bilde av tabletter

  Legemidler til utlandet

  Hvis man skal ha med seg legemidler på utenlandsreise er det flere ting man må tenke på. Noen legemidler krever ekstra dokumentasjon, og er underlagt strenge regler om hvor store mengder som er tillatt å ha med i bagasjen. Her får du gode råd om hva du bør passe på.

 • Bilde av koffert med reisemedisin

  Dette bør med på reisen

  Trenger du noen tips til pakkingen av kofferten enten det er til ferie eller jobb? Vi har gode og praktiske forslag til deg - samt råd for reisen.

 • Tips mot feriemage

  Turistdiaré

  Visste du at turistdiaré er blant de vanligste helseproblemene som rammer turister? Her finner du noen enkle forholdsregler.

 • Bilde av en mygg

  Malaria

  Malaria er en av de farligste tropiske sykdommene og kan få dødelig utfall. Sykdommen skyldes en parasitt som overføres ved myggstikk. Det viktigste du kan gjøre for å unngå smitte er derfor å unngå myggstikk når du er i malariaområder.

 • Bilde av par på reise

  Reise med diabetes

  Selv om du lever med diabetes, trenger ikke det å bety at du må legge begrensninger på reisingen din. God planlegging og et par forholdsregler er oppskriften på en vellykket ferie når man har diabetes.

 • Bilde av flått

  Flått - tips for fjerning og beskyttelse

  Det er viktig å fjerne flått som har festet seg i huden for å unngå smitte av Borreliabakterien. Her finner du enkle råd om hvordan du unngår flåttbit og hvordan du fjerner flått som allerede har festet seg.

 • Solbeskyttelse og solpleie

  Solbeskyttelse

  Solstråler på hud er godt for helsen, men bare hvis man følger solvettreglene og beskytter seg ordentlig slik at man ikke blir solbrent. Med riktig solbeskyttelse kan du få en sunn og jevn brunfarge som varer - uten å skade huden.

 • Solbeskyttelse til barn

  Slik beskytter du barna i solen

  Små barn har tynn hud med lite utviklet pigment, noe som gjør dem mindre motstandsdyktige mot solforbrenning. Barn som blir solbrent har økt risiko for å utvikle hudkreft i voksen alder. Det er derfor ekstra viktig å hindre at barna blir solbrente, og lære dem å beskytte seg i sola.

 • Hepatitt A

  Hepatitt A

  Hepatitt A er en leverbetennelse som skyldes smitte av hepatitt-A-virus (HAV) gjennom forurenset drikke og mat, og unntaksvis via blod. Vanlige symptomer er slapphet, kvalme, magesmerter og gulsott. Hepatitt A går stort sett over av seg selv, og gjennomgått infeksjon gir varig immunitet.