Reiseforberedelser

Reise

Før reisen er det lurt å gjøre noen forberedelser. Kanskje ferieapoteket bør oppdateres og vaksiner tas i god tid før avreise? Her har vi samlet anbefalinger og tips som vi håper kommer godt med før, under og etter reisen. Vi ønsker deg en riktig god tur!

 • Ferieapoteket

  Bagasjen som kan redde ferien

  Selv om ferie stort sett bare er kos, er det likevel lurt å være forberedt på noen velkjente ferieplager som solbrenthet, skrubbsår, dehydrering, reisesyke eller plager med magen. Hos oss kan du alltid komme innom for tips til hva du bør ha med deg i bagasjen.

 • Reisevaksiner

  Reisevaksiner

  Rent drikkevann og riktig tilberedt mat, god hygiene og sist, men ikke minst, vaksinering mot lokale sykdommer er de tre viktigste tiltakene for å forebygge sykdom når man er ute og reiser. Vaksinering er det punktet som krever mest planlegging, og bør utføres i god tid før avreise.

 • Rene hender på ferie

  Husk rene hender på ferie!

  Sørge for at du alltid har rene hender, er noe av det enkleste du kan gjøre for å minske sjansen for magesyke og annen smitte av sykdomsfremkallende virus og bakterier når du er på ferie. 

 • Tips mot feriemage

  Turistdiaré

  Visste du at turistdiaré er blant de vanligste helseproblemene som rammer turister? Her finner du noen enkle forholdsregler.

 • Travellers reiseeffekter

  Travellers reiseeffekter

  Travellers gir deg reiseeffektene som kommer til nytte før, under og etter reisen. Gi deg selv bedre reisekomfort med øyemaske eller nakkepute og se på resten av utvalget her.
 • Jobst Travel kompresjonsstrømper

  Jobst Travel kompresjonsstrømpe

  Jobst Travel er knestrømper med ekstra kompresjon i legg og fot, som forhindrer hevelser og ubehag i bena ved lengre fly-, bil- eller togreiser. Strømpene øker effektivt blodsirkulasjonen og minsker faren for sovende bein og blodpropp.

 • Solbeskyttelse og solpleie

  Solbeskyttelse

  Solstråler på hud er godt for helsen, men bare hvis man følger solvettreglene og beskytter seg ordentlig slik at man ikke blir solbrent. Med riktig solbeskyttelse kan du få en sunn og jevn brunfarge som varer - uten å skade huden.

 • Demp røyksuget på reise

  Demp røyksuget på reise

  For deg som røyker til daglig, kan lengre reiser med fly, tog eller bil by på en utfordring i forhold til lysten på en sigarett. For å dempe røyksuget, kan du forsøke et reseptfritt legemiddel med innhold av nikotin (NEP - nikontinerstatningsprodukt).

 • Bilde av tabletter

  Legemidler til utlandet

  Hvis man skal ha med seg legemidler på utenlandsreise er det flere ting man må tenke på. Noen legemidler krever ekstra dokumentasjon, og er underlagt strenge regler om hvor store mengder som er tillatt å ha med i bagasjen. Her får du gode råd om hva du bør passe på.

 • Bilde av par på reise

  Reise med diabetes

  Selv om du lever med diabetes, trenger ikke det å bety at du må legge begrensninger på reisingen din. God planlegging og et par forholdsregler er oppskriften på en vellykket ferie når man har diabetes.

 • Bilde av en mygg

  Malaria

  Malaria er en av de farligste tropiske sykdommene og kan få dødelig utfall. Sykdommen skyldes en parasitt som overføres ved myggstikk. Det viktigste du kan gjøre for å unngå smitte er derfor å unngå myggstikk når du er i malariaområder.

 • Reisesyk og bilsyk

  Reisesyke

  Ødelegges bilturen av kvalme og oppkast fra baksetet, eller føler du selv ubehaget av reisesyke på båtturen?  Reisesyke kan ofte forebygges ved hjelp av enkle råd som vi gjerne deler med deg.

 • Hepatitt A

  Hepatitt A

  Hepatitt A er en leverbetennelse som skyldes smitte av hepatitt-A-virus (HAV) gjennom forurenset drikke og mat, og unntaksvis via blod. Vanlige symptomer er slapphet, kvalme, magesmerter og gulsott. Hepatitt A går stort sett over av seg selv, og gjennomgått infeksjon gir varig immunitet.

 • Bilde av et rødt bånd

  Hiv

  Hiv angriper immunforsvaret, og fører til at motstanden mot infeksjoner blir svekket. Hiv-infeksjon kan utvikle seg videre til aids, en livstruende sykdom som karakteriseres av immundefekter, stadige infeksjoner, utvikling av kreft og symptomer fra nervesystemet.