Tørr og atopisk hud

Hudpleie ved tørr og atopisk hud

Mange barn og voksne plages av tørr hud og ulike typer eksem. Ved hjelp av gode pleierutiner i hverdagen og riktige produkter beregnet for denne hudtypen, kan man begrense plagene dette gir til et minimum. Her gir vi deg våre råd og produkttips for tørr og atopisk hud og hodebunn med flass og kløe. 

 • Bilde av mor og barn

  Tørr hud

  Her finner du rådene og de gode produktene som hjelper deg med å unngå tørr og ru hud. Ofte er det enkle grep som skal til for å oppnå en myk og fin hud. Ikke minst er det viktig å forebygge tørrhet da eksem fort kan blusse opp hvis huden blir for tørr.

 • Atopisk eksem barneeksem

  Atopisk eksem (barneeksem)

  Atopisk eksem (også kalt barneeksem eller atopisk dermatitt) er en tilstand med tørr, kløende og betent hud. Ingen behandling kan kurere atopisk eksem, men plagene kan lindres og forebygges. Hyppig bruk av fuktighetskrem er viktig i all behandling av atopisk eksem.

 • A-derma Exomega

  A-Derma Exomega - for tørr hud

  Plaget av tørr, irritert eller atopisk hud? Da anbefaler vi deg å prøve A-derma Exomega hudpleie - en serie basert på ekstrakt fra havrekim som demper irritasjoner i huden og tilfører fuktighet.

 • kampanjebilde av lipikar serien

  La Roche-Posay Lipikar

  La Roche-Posay Lipikar er en serie med kroppspleieprodukter for deg med tørr, irritert eller kløende hud. Serien inneholder karitésmør som tilfører fuktighet og gjør huden myk og demper irritasjoner.

 • Kimovi hudpleie

  Kimovi hudpleie

  Kimovi er en dansk hudpleieserie for deg med tørr, irritert og skadet hud. Geléene og kremene er velegnet for deg med milde hudirritasjoner, psoriasis og eksem.

 • Ducray hodebunnspleie

  Ducray hodebunnspleie

  Flass i hodebunnen kan være av ulik type. Noe flass er tørt og andre typer igjen kan oppleves som noe mer klebrig, fet eller som tykkere flak. Ducray gir deg veldokumenterte og effektive spesialprodukter til alle typer flass og tørr hodebunn.

 • Bilde av mann som ser i hodebunnen

  Flass og tørr hodebunn

  Flass? Eller bare tørr hodebunn? Det er ikke alltid lett å vite forskjell. Huden i hodebunnen fornyes stadig og de ytterste hudcellene faller av som små, knapt synlige hvite flak. Et lett hvitt dryss på skuldrene skyldes vanligvis tørr hodebunn.

 • Kontakteksem

  Kontakteksem

  Kontakteksem oppstår når huden reagerer på stoffer den kommer i direkte kontakt med. Hos 85 % finner man denne typen eksem på hendene (håndeksem) siden det som regel er hendene som er i direkte kontakt med irriterende eller allergifremkallende stoffer.

 • Bilde av ryggen til en dame

  Seboreisk eksem

  Seboreisk eksem (dermatitt) er et skjellende kronisk eksem som oftest rammer hudområder med mange talgkjertler som for eksempel hodebunn, ører, øyebryn, rundt nesevingene, øyelokksranden, over brystbeinet, mellom skuldrene og i folder i huden under armene, i lysken eller i navlen.

 • Bilde av en dame som klør seg

  Kløe i huden

  Kløe er en ubehagelig fornemmelse i huden. Man føler at man må klø seg, noe som hjelper en liten stund. Dessverre blir det nesten alltid verre jo mer man klør.