Finn rett produkt for vektreduksjon

Når man skal ned i vekt, er det mange måter å komme i mål på. Her får du en oversikt over produktene som kan hjelpe deg med å komme i gang med en effektiv vektnedgang.

Bilde av en gaffel og målebånd

Apotek 1 fører ulike produkter som kan bidra til at både vektreduksjon og vektkontroll blir enklere for deg å gjennomføre. Disse såkalte "slankeproduktene" inkluderer både drikker, supper og måltidsbarer, og brukes som erstatning for annen mat over en viss periode, enten delvis eller helt. Produktene inneholder tilstrekkelig med næringsstoffer slik at man får i seg det man trenger, men med et lavere kaloriinnhold enn vanlig mat. Her får du oppskriften på en sunn og varig vektreduksjon:

Fase 1: Kickstart – for deg som vil komme raskt i gang med en livsstilsendring

Dersom du er overvektig og ønsker en rask og motiverende start på vektreduksjonen kan du gjennomføre en lavkaloridiett. Det betyr at du erstatter alle dine måltider med 5 poser med Allévo VLCD (Very Low Calorie Diet) i 1-3 uker. Hver pose inneholder inneholder kun 111 kalorier, samt det du trenger av vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer.

Kickstart med VLCD kan anbefales til de med BMI over 30 som ellers er friske. Lavkaloridietter skal ikke brukes av gravide, ammende, barn, ungdom eller eldre. En slik diett passer heller ikke for de med sykdommer som diabetes, forstyrrelser i metabolismen eller hjerte- /karforstyrrelser. Les pakningsvedlegget/bruksanvisningen nøye før bruk. Etter at kuren er avsluttet, bør du være oppmerksom på at vekten raskt kan gå opp igjen, hvis du ikke legger om kost- og treningsvanene dine. Etter at du er ferdig med Kick Start fasen, er det viktig å trappe opp sakte til å spise normal mat, se fase 2.

Fase 2: For deg som har noen kilo ekstra eller deg som har gjennomført en kick-startfase

Dersom du ikke har så mange kilo å bli kvitt, men trenger litt drahjelp på veien kan du gå direkte til fase 2. Denne fasen passer også for deg som ønsker å spise vanlig mat, eller allerede har gjennomført en kickstart.

I denne fasen handler det om å spise vanlig sunn og variert mat, gjerne i kombinasjon med måltidserstattere/mellommåltider. Man bør også opprettholde gode treningsvaner, eller starte opp med trening.

Her kan du bruke barer eller Yokebe pulver som måltidserstattere. Erstatt noen av dagens måltider med en måltidserstatter, og ha mellommåltider tilgjengelig når du er på farten.

Du kan også gjerne bruke XL-S Medical appetittdemper i tillegg. Disse kapslene inneholder fiber som sammen med væske sveller i magen og blir til en geléaktig masse. Det gjør at man oppnår en økt metthetsfølelse, og det vil bli lettere å holde dietten.

Fase 3: Når du har nådd din målvekt og ønsker hjelp til å beholde de gode vanene

Når du har oppnådd målvekten din dreier det seg om å opprettholde sunne mat- og mosjonsvaner. Her kan det være gunstig å bruke måltidserstattere som Yokebe pulver eller barer som mellommåltider for å unngå å hoppe over måltider, eller som et sunnere valg i stedet for eksempelvis sjokolade. Du kan også erstatte alle måltider med lavkaloriprodukter én dag i uken, for eksempel mandager. Alternativt kan du erstatte ett måltid om dagen med en måltidserstatter for å få kontroll på kaloriinntaket. Kort sagt, her er det bare å prøve seg fram og finne et opplegg som fungerer for deg!

Andre produkter ved vektreduksjon og vektkontroll:

XL-S Medical er en serie produkter som kan bidra til vektkontroll når det brukes sammen med et kalorifattig kosthold og regelmessig fysisk aktivitet. Slike produkter kan brukes til vektreduksjon og vektkontroll, men ikke alle kan bruke disse produktene. Les pakningsvedlegget godt før bruk. Serien består av fire produkter:

  • XL-S Medical fettbinder og XL-S Medical fettbinder direct: Reduserer fettopptaket fra fett i maten. Disse produktene benyttes for generell vektreduksjon.
  • XL-S Medical appetittdemper: Kontrollerer appetitt og sultfølelse ved å skape en behagelig metthetsfølelse. Dette produktet passer for deg som har en tendens til å overspise/spise for store porsjoner og småspiser mellom måltider.
  • XL-S Medical karboblokker: Reduserer kaloriopptaket fra karbohydrater i maten. Karboblokkeren passer for de som har et høyt inntak av for eksempel pasta, brød eller ris.
  • XL-S Medical Max Strength: Reduserer kaloriopptaket fra de vanligste næringsstoffene fett, karbohydrater og sukker. Dette produktet benyttes for generell vektreduksjon.

Gode råd for en sunn vekt:

  • Spis små måltider hver 3.-4. time for å holde forbrenningen oppe
  • Bytt ut kaloririk mat med kalorifattig mat
  • Beveg deg mer

Kilder: Mattilsynet, Helsedirektoratet, leverandørinformasjon

Oppdatert: April 2017