Finn rett produkt for vektreduksjon

Når man skal ned i vekt, er det mange måter å komme i mål på. Her får du en oversikt over produktene som kan hjelpe deg med å komme i gang med en effektiv vektnedgang.

Bilde av en gaffel og målebånd

Apotek 1 fører ulike produkter som kan bidra til at både vektreduksjon og vektkontroll blir enklere for deg å gjennomføre.

Slankeprodukter inkluderer både drikker, supper og måltidsbarer. Slike produkter erstatter ofte annen mat over en viss periode, enten delvis eller helt. Produktene inneholder tilstrekkelig med næringsstoffer slik at man får i seg det man trenger, men med et lavere kaloriinnhold enn vanlig mat.

Det finnes også produkter som kan brukes som mellommåltid, eller som sunne alternativer til for eksempel sjokolade. I denne artikkelen får du en enkel oversikt over hvordan de kan brukes for å få en varig vektendring.

Fase 1: Kickstart – for deg som vil komme raskt i gang med en livsstilsendring

Dersom du er overvektig og ønsker en rask og motiverende start på vektreduksjonen kan du gjennomføre en lavkaloridiett.

Her kan du erstatte alle dine måltider med Allévo VLCD (very low calorie diet) i 1-2 uker, eller Allévo LCD (low calorie diet) pulver med ekstra proteininnhold i inntil 3 uker. Disse produktene har et lavt innhold av energi, men gir deg alle vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer som kroppen trenger.

LCD høyproteinprodukter har et energiinnhold på 1100 kalorier per dag, men VLCD inneholder 550 (for kvinner) - 660 (for menn) kalorier per dag.

Kickstart med VLCD kan anbefales til de med BMI over 30 som ellers er friske. LCD inneholder mer kalorier per dag, og kan anbefales til de som for eksempel ønsker å trene under kuren og unngå å miste muskelmasse. Produktene er tilsatt riktig mengde vitaminer og mineraler for å dekke næringsbehovet som kroppen trenger, og det er derfor viktig at den anbefalte dagsdosen inntas sammen med rikelig væske.

Lavkaloridietter skal ikke brukes av gravide, ammende, barn, ungdom eller eldre. En slik diett passer heller ikke for de med sykdommer som diabetes, forstyrrelser i metabolismen eller hjerte- /karforstyrrelser. Les pakningsvedlegget/bruksanvisningen nøye før bruk. Etter at kuren er avsluttet, bør du være oppmerksom på at vekten raskt kan gå opp igjen, hvis du ikke legger om kost- og treningsvanene dine. Etter at du er ferdig med Kick Start fasen, er det viktig å trappe opp sakte til å spise normal mat, se fase 2.

Fase 2: For deg som har noen kilo ekstra eller deg som har gjennomført en kick-startfase

Dersom du ikke har så mange kilo å bli kvitt, men trenger litt drahjelp på veien kan du gå direkte til fase 2. Denne fasen passer også for deg som ønsker å spise vanlig mat, eller allerede har gjennomført en kickstart.

I denne fasen handler det om å spise vanlig sunn og variert mat, gjerne i kombinasjon med måltidserstattere/mellommåltider. Man bør også opprettholde gode treningsvaner, eller starte opp med trening.

Her kan du bruke barer eller Yokebe pulver som måltidserstattere. Erstatt noen av dagens måltider med en måltidserstatter, og ha mellommåltider tilgjengelig når du er på farten.

Du kan også gjerne bruke XL-S Medical appetittdemper i tillegg. Disse kapslene inneholder fiber som sammen med væske sveller i magen og blir til en geléaktig masse. Det gjør at man oppnår en økt metthetsfølelse, og det vil bli lettere å holde dietten.

Fase 3: Når du har nådd din målvekt og ønsker hjelp til å beholde de gode vanene

Når du har oppnådd målvekten din dreier det seg om å opprettholde sunne mat- og mosjonsvaner. Her kan det være gunstig å bruke måltidserstattere som Yokebe pulver eller barer som mellommåltider for å unngå å hoppe over måltider, eller som et sunnere valg i stedet for eksempelvis sjokolade.

For å opprettholde den nye vekten, kan du også erstatte alle måltider med lavkaloriprodukter én dag i uken, for eksempel mandager. Alternativt kan du erstatte ett måltid om dagen med en måltidserstatter for å få kontroll på kaloriinntaket

Andre produkter ved vektreduksjon og vektkontroll:

XL-S Medical er en serie produkter som kan bidra til vektkontroll når det brukes sammen med et kalorifattig kosthold og regelmessig fysisk aktivitet. Slike produkter kan brukes til vektreduksjon og vektkontroll, men ikke alle kan bruke disse produktene. Les pakningsvedlegget godt før bruk. Serien består av fire produkter:

  • XL-S Medical fettbinder og XL-S Medical fettbinder direct: Reduserer fettopptaket fra fett i maten. Disse produktene benyttes for generell vektreduksjon.
  • XL-S Medical appetittdemper: Kontrollerer appetitt og sultfølelse ved å skape en behagelig metthetsfølelse. Dette produktet passer for deg som har en tendens til å overspise/spise for store porsjoner og småspiser mellom måltider.
  • XL-S Medical karboblokker: Reduserer kaloriopptaket fra karbohydrater i maten. Karboblokkeren passer for de som har et høyt inntak av for eksempel pasta, brød eller ris.
  • XL-S Medical Max Strength: Reduserer kaloriopptaket fra de vanligste næringsstoffene fett, karbohydrater og sukker. Dette produktet benyttes for generell vektreduksjon.

Gode råd for en sunn vekt:

  • Spis små måltider hver 3.-4. time. Få og store måltider reduserer forbrenningen
  • Bytt ut kaloririk mat med kalorifattig mat
  • Beveg deg mer
  • Innfør lørdagen igjen! Har du lyst på noe søtt som ikke inneholder for mange kalorier fins det måltidserstattere med sjokolade og kanelbollesmak!

Kilder: Mattilsynet, Helsedirektoratet, leverandørinformasjon

Oppdatert: Januar 2016