Aktuelt

Nedenfor finner du en oversikt over aktuelle fag- og nyhetssaker fra Apotek 1.

 • Illustrasjonsbilde Aedes aegypti (Wikimedia commons)

  Zikafeber

  I 2015 og 2015 ble det meldt om flere tilfeller av zikafeber/zika-virus i Sør-Amerika. Er det farlig? Kommer viruset til Norge? Les mer om sykdommen, og hvilke forebyggende råd du bør følge hvis du skal reise til områder med utbrudd.

 • Bilde av fargede tabletter

  Har du en liste over medisinene dine?

  Bruker du flere legemidler bør du ha en liste over medisinene dine. Dette kan forebygge usikkerhet og misforståelser, samt redusere feil bruk av legemidler.

 • Når uhellet skjer

  Dette bør du huske når uhellet skjer

  Sommeren er tiden for å være aktiv utendørs. Dessverre kan høy fart og spenning gjøre at man er uheldig og blir skadet. Her får du noen tips og råd som kan være til hjelp hvis uhellet først skulle skje.

 • Illustrasjonsbilde norsk kundebarometer

  Apotek 1 har Norges mest fornøyde apotekkunder!

  I Norsk kundebarometer 2017 ble Apotek 1 igjen kåret til den apotekkjeden (best av 4) som har mest fornøyde kunder! Tusen takk for tilliten, kjære kunder!

 • Åpningstider Apotek 1

  Spesielle åpningstider

  Alle våre apotek har åpent alle vanlige virkedager. Åpningstidene kan variere noe, så sjekk gjerne informasjonen for ditt lokale apotek her. I tillegg har vi noen apotek som alltid har åpent på helligdager og offentlige høytidsdager.

 • Logo, Norsk kundebarometer - www.kundebarometer.com

  Apotek 1 kåret til beste apotekkjede!

  Tusen takk til alle våre kunder for at dere er mest fornøyd med Apotek1! I Norsk kundebarometer 2013 ble Apotek 1 kåret til den apotekkjeden som har best kundetilfredshet og størst kundelojalitet.

 • Illustrasjonsbilde nyheter

  Spennende nyheter hos Apotek 1!

  Nye og videreutviklede produkter innen helse og hudpleie er alltid spennende og kan hjelpe deg til en friskere hverdag eller følelse av velvære. Se noen av våre spennende nyheter.

 • Illustrasjonsbilde: Jente i bunad

  5 tips for en vellykket 17. mai-feiring

  17. mai nærmer seg, og da er det fint å være forberedt. Her får du fem gode råd slik at du og dine kan ha det moro fra morgen til kveld.

 • Illustrasjonsbilde: Dame som ser på mat

  Ned i vekt før sommeren

  Sommeren er rett rundt hjørnet, og mange ønsker å bli kvitt noen ekstra kilo. Ved hjelp av gode produkter, kostholdsendring og trening kan du raskere se resultater. Her er 5 gode råd til deg som vil ned i vekt.

 • Illustrasjonsbilde: Barn på gresset

  Sjekk for hodelus etter ferien

  Hodelus er et problem i skoler og barnehager, og det går ikke bort av seg selv. Det er viktig å sjekke alle barnehagebarn og skolebarn for hodelus, spesielt etter at man har vært på ferie.

 • Illustrasjon: Euromelanomadagen

  Sjekk føflekkene dine

  Føflekker som endrer seg eller skiller seg ut bør tas på alvor. Se hvilke føflekker du bør sjekke, og bli med på den nasjonale Hudsjekkdagen 23. mai.

 • Les mer om at det ikke lengre er vektbegrensninger på nødprevensjon

  Ikke lenger vektbegrensning på nødprevensjon

  I 2013 fikk vi informasjon om at nødprevensjon (også kalt "kriseprevensjons" eller "angrepiller") ikke anbefales til kvinner som veier mer enn 75 kg. Etter en gjennomgang i 2014 konkluderte Europeiske legemiddelmyndigheter at nødprevensjon likevel kan brukes uavhengig av kvinnens vekt.

 • Ben på terrasse

  3 gode råd for sandalklare føtter

  Nå er det ikke mange månedene til sandalsesongen, men er undersåttene forberedt på å se dagens lys? Her er 3 trinn til sommerfine føtter.

 • Illustrasjonsbilde: Russ

  8 velmente tips til russen 2017

  Russefeiringen er en morsom tid, men også en tid hvor det kan gå litt hardt for seg. Her er 8 enkle tips for å bevare helsa.

 • Sommerklar kropp trinn for trinn

  Nå er sommeren her snart, og det er på tide å forberede seg på lettere klær og småsko. Enten du skal til sørlige strøk, eller bare være hjemme - her er tipsene til en sommerklar kropp!

 • 5 flaue fakta om hemoroider

  Har du noen gang lurt på hvor vanlig hemoroider er? Eller hva det skyldes? Og finnes det egentlig noe som hjelper for å bli kvitt de? Her får du svar på det du ikke tør spørre naboen om!

 • Illustrasjonsbilde Epipen

  Sjekk EpiPen’en!

  På grunn av en mulig feil ved utløsningsmekanismen, tilbakekalles flere produksjonspartier av EpiPen 150 og 300 mikrogram adrenalinpenner. Her kan du sjekke om Epipen’en din må byttes eller ikke.

 • Bilde av det norske flagget

  Gjør deg klar til 17. mai

  Nasjonaldagen nærmer seg, og forventningene er på topp hos både store og små. Her får du noen råd som kanskje kan hindre at dagen ender i gnagsår, slitne ben og magetrøbbel.

 • Slik velger du riktig produkt mot svette

  Er du på utkikk etter noe som kan holde svettelukten unna? Eller redusere klamme håndflater? Her får du tips til hvordan du kan velge riktig produkt til ditt behov.

 • Slik redder du solskadet hår

  Visste du at sol, sjø og basseng er noen av hårets verste fiender med tanke på farge og glans? Her serverer vi noen enkle grep for å få et sunt og vakkert hår etter sommeren.

 • Mann som er kvalm

  Omgangssyken er på vei

  Vinteren er høysesong for utbrudd av norovirus som gir omgangssyke med oppkast og diaré. - Viruset er svært smittsomt, og det er derfor viktig med gode hygienetiltak for å unngå å bli syk selv eller smitte andre sier farmasøyt Gunhild Kile Sandvik.

 • Kvise på hake

  Fleip eller fakta om kviser

  De aller fleste ungdommer får kviser i større eller mindre grad. Det verserer mange myter og misoppfatninger om kviser og uren hud, her tar vi knekken på noen av de!

 • Bilde av blå tannbørste

  Blør det etter tannpussen?

  Mange opplever små blødninger fra tannkjøttet etter å ha pusset tenner og brukt tanntråd. Vanligvis er dette helt ufarlig, men visste du at det kan skyldes begynnende tannkjøttsykom? Her får du tannpleierens beste råd for en frisk munn.

 • Bilde av et eple

  Slik blir du kvitt vinterkiloene

  Etter en lang vinter med innekos, god mat og mange fristelser, er det mange som nå ønsker å komme i form igjen før sommeren. Her får du gode råd og tips til effektive slankeprodukter.

 • Bilde av klesvask

  5 enkle tips for å unngå urinveisinfeksjon

  Løper du ofte på do eller svir det når du tisser? Urinveisinfeksjon, eller blærekatarr, er så vanlig at halvparten av alle kvinner vil oppleve å få det. For noen kommer det igjen og igjen, og da kan det være greit å få noen gode tips.

 • 7 sjekkpunkter når du sjekker for brystkreft

  Brystkreft er den vanligste formen for kreft blant kvinner i Norge, og opptrer hos kvinner i alle aldere. Her er 7 sjekkpunkter du bør ha med når du undersøker deg selv - samt en guide for hvordan du sjekker.

 • 5 produkttips til neste gang du er på apoteket

  Apoteket har mange gode produkter som kan hjelpe deg med å ta vare på helsen og gi kroppen god pleie. Se på disse 5 forslagene som kanskje kan være aktuelle for deg:

 • Topp 10 hudpleievaner

  Her er deres topp 10 hudpleierutiner

  Vi spurte våre lesere om hva som er et absolutt ”must” når de skal ta vare på huden sin. Her er 10 på topp av deres daglige hudpleierutiner!

 • Footner

  Footner – for myke og velpleide føtter

  Myke og pene føtter trenger ikke å kreve så stor innsats. Du må bare ha de riktige verktøyene.

 • Falske e-poster med mulig virus

  Vi har fått tilbakemeldinger fra noen av våre kunder at de har mottatt mistenkelige e-poster som ser ut som om de kommer fra, eller på vegne av Apotek 1 eller Apokjeden AS. E-posten bør slettes.

 • Bilde av russ

  Russ 2017: Husk vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse!

  Russ som skal på treff er særlig utsatt for smittsom hjernehinnebetennelse, og bør derfor vaksinere seg. Vaksinen må tas minst to uker før russetiden for å være effektiv, så hvis du ikke har vaksinert deg bør du få gjort det så snart som mulig.

 • Slik får du god munnhygiene

  Slik får du god munnhygiene

  God munnhygiene er viktig. Her får du noen enkle råd som gir gode forutsetninger for friske og sunne tenner livet igjennom.

 • Tre trinn mot uren hud

  Slik blir du kvitt uren hud

  Visste du at fire av fem ungdommer har en eller annen grad av kviser eller uren hud? Ung hud er ofte fet og har godt av en god rens og fuktighetskrem til ansikt og hals. Her er noen gode råd fra en av våre farmasøyter.

 • Illustrasjonsbilde: Dame med vondt i nakken

  Varmebehandling ved muskelsmerter

  Nå som det blir kaldere i været er det mange som kan kjenne ubehag i gamle muskelskader, og det kan være gunstig å forebygge med varmebehandling. Se guiden vår for å finne rett produkt for deg og dine behov.

 • Slik finner du riktig hudpleieprodukt til ansiktet

  Det er veldig lett å gå seg vill i jungelen av hudpleieprodukter. Her får du noen gode tips slik at du finner de produktene som passer deg og din hud best.

 • Illustrasjonsbilde: ThermaCare

  Lindrende omslag fra ThermaCare

  ThermaCare er en serie med selvoppvarmende omslag som du fester direkte der du trenger det, og som kan virke smertelindrende mot muskel- og leddsmerter, forstuinger, forstrekninger og artrose.

 • Vet du forskjellen på Paracet og Ibux?

  Vi alle kan ha litt vondt eller få feber fra tid til annen. I mange tilfeller kan tiltak som søvn, hvile, mat, drikke og fysisk aktivitet hjelpe, men noen ganger kan det være aktuelt å bruke en reseptfri medisin for å lindre plagene. Da er det viktig at man velger riktig smertestillende, som både gir god effekt og er trygg i bruk.

 • Omega-3-kapsler

  - Kjøp omega-3 på apotek!

  Apotek 1 stiller strenge krav til kvalitetssikring av alle våre produkter, også omega-3. Vi er også klare til å hjelpe deg å finne produktet som passer deg best.

 • Vanskelig å få i seg nok omega-3?

  Vi nordmenn er flinke til å spise fisk - tror vi selv. Men gjennomsnittlig er det mindre enn en fjerdedel av oss som får i oss anbefalt mengde fisk fra kosten. Tran eller tilskudd med omega-3-fettsyrer kan være gode alternativer for de som ikke får i seg nok fet fisk.

 • Illustrasjonsbilde ned i vekt

  Få hjelp til å gå ned i vekt

  Ved inngangen til et nytt år er det mange som ønsker å få en sunnere livsstil og gå ned i vekt. Ta turen innom ditt nærmeste Apotek 1 torsdag 12. januar for gode råd, veiledning og smaksprøver på produkter for vektreduksjon.

 • Apotek 1 åpnet apotek på Oslo Lufthavn

  5. januar, klokka 10, åpnet Apotek 1 det første og eneste apoteket på Oslo Lufthavn. Endelig vil reisende ha mulighet til å hente de trenger av medisiner og produkter til turen på Norges største flyplass.

 • Bilde av kvinne og jente ute i snøen

  Hva beskytter huden best i vinterkulda?

  Når temperaturen kryper under nullpunktet opplever mange at huden lett blir tørr og sår. Her får du noen tips om hva du bør passe på når kulden biter som verst.

 • Hund redd på nyttårsaften

  Er hunden din redd på nyttårsaften?

  Noen hunder blir fryktelig redde når vi sender opp raketter på nyttårsaften. Her er noen gode tips for hva du kan gjøre for å hjelpe din firbeinte venn når det smeller som verst.

 • bilde-av-glad-dame

  Slik blir du kvitt røykesuget

  Har du bestemt deg for å kutte røyken? Da bør du forberede deg på hvordan du skal håndtere den uunngåelige trangen etter røyk. Her får du våre beste tips til takle røykesuget!

 • Illustrasjonsbilde: Zonnic

  Zonnic: Reseptfri behandling av tobakksavhengighet

  Nyhet hos Apotek 1: Zonnic® doseposer og sugetabletter er reseptfrie legemidler som inneholder nikotin, og kan brukes for å dempe nikotinsug og abstinenser som gjerne oppstår ved røykeslutt.

 • Illustrasjonsbilde: Slutte å røyke

  Slik lykkes du med å kutte røyken!

  Har du som mange andre tenkt på å kutte røyken for godt, eller redusere forbruket ditt? Det finnes ingen bedre dag å starte enn i dag! Vi gir deg noen ekstra gode grunner for å komme i gang med røykeslutt - og nyttige råd som øker sjansen for å lykkes.

 • Illustrasjonsbilde: Bestill reseptvarer på nett

  Nå kan du kjøpe reseptpliktige medisiner på nett

  Nå kan du kjøpe reseptpliktige medisiner i vårt nettapotek her på apotek1.no.

 • Illustrasjonsbilde: Abonnement på apoteksvarer

  Få abonnement på apoteksvarer

  Bruker du de samme produktene fast? Nå kan vi i Apotek 1 tilby en enklere hverdag for deg. Oppretter du et kostnadsfritt abonnement hos Apotek 1, får du alt du trenger til rett tid, slik at du aldri trenger å gå tom.

 • Bli med i konkurransen - vinn gavekort på Farris Bad

  Vinn reisegavekort!

  For deg som er medlem i Apotek 1 kundeklubb, kan du nå vinne et reisegavekort verdi 7500,- *. Premien blir gitt som et gavekort, så du selv kan velge når du vil dra og hvem du tar med deg.

 • Illustrasjonsbilde: Bestill reseptvarer på nett

  Bestill reseptvarene dine på apotek1.no

  Vil du raskt og trygt sikre at reseptvarene dine er på lager i apoteket når du trenger dem? Eller ønsker du å bestille trygg levering hjem eller til nærmeste postkontor? Nå kan du bestille reseptvarer på apotek1.no.

 • Unngå halsbrann av julematen

  Unngå halsbrann av julematen

  Smertefull halsbrann kan legge en skikkelig demper på en ellers hyggelig sammenkomst i julen. Vi tok en prat med apoteker Jon Rusten på Apotek 1 Fornebu, som hadde flere gode råd for å unngå eller dempe syreplager i julesesongen.

 • Kjøp på nett - hent i apotek

  Kjøp på nett - hent i apotek

  I tillegg til post, kan alle bestillinger gjort i nettbutikken alltid hentes i valgfritt Apotek 1 - uten noen ekstra leveringskostnader. Har apoteket varen på lager, er leveransen normalt klar for henting innen 1 time

 • Illustrasjonsbilde: Nettapotek åpnet

  Helse- og omsorgsminister Bent Høie åpnet nettapotek

  Helse- og omsorgsminister Bent Høie åpnet offisielt nettapotek i Norge på hovedkontoret til Apotek 1 i Lørenskog. Endelig kan man kjøpe reseptpliktige medisiner på nett i Norge!

 • Illustrasjon: Truse med blomster

  Stell av "understellet"

  Usikker hvor ofte ”understellet” ditt bør rengjøres? Eller hvilke pleieprodukter du skal bruke? Les mer om hva du bør være obs på når du skal pleie intimområdet.

 • Bilde av ulike omega-3 kapsler

  - Kjøp kosttilskudd på apoteket!

  I forskjellige livsfaser og perioder kan du trenge tilskudd av ulike vitaminer eller mineraler. Men har du tenkt over hva du egentlig putter i kroppen? Det er ikke likegyldig hvor du handler kosttilskudd.

 • Bilkjøring

  Nye helsekrav til førerkort

  Fra 1. oktober kommer det nye helsekrav til å få førerkort. Formålet er at man skal få en likere behandling, og økt trafikksikkerhet.

 • Bilde av eple i hender

  Enkle råd til et sunt hjerte

  Hjertet vårt er et livsviktig organ som aldri hviler så lenge vi lever, og vi må ta godt vare på det. Arvelige faktorer får vi ikke gjort noe med, men vi kan definitivt gjøre noe med hvordan vi lever og hva vi spiser. Her får du 4 enkle råd for et sunnere hjerte.

 • Glucagon

  Sjekk Glucagon-sprøyten din

  Hvis du bruker Glucagon er det viktig at du sjekker sprøyten din. Hvis den er merket med produksjonsnummer FS6X298 eller FS6X719 skal du ta med den til apoteket og få en ny.

 • Illustrasjonsbilde: Kundeklubb

  Bli med i Apotek 1 kundeklubb

  Vi i Apotek 1 har lansert en egen kundeklubb. Med dette vil vi belønne lojale kunder, og gi dem noe ekstra. Vil du bli med og få tilgang til noen ekstra gode kundefordeler? Les mer om kundeklubben her.

 • Svanemerket

  Svanemerket - redd miljøet litt hver dag

  Svanemerket har siden 1989 vært en offisiell merkeordning som skal gjøre det lettere for deg som forbruker å velge de mest miljøvennlige alternativene. Hos oss kan du velge blant utvalgte Dermica Sensitiv og Baby, samt Neutral.

   

 • Sissel Ludvigsen på Apotek 1 Brandbu overrekker hjertestarter til Frank Larsen i skigruppa i Brandbu IF

  Hjertestarter til skigruppa i Brandbu IF

  Apotek1 i har i år ekstra fokus på tilgjengligheten for hjertestartere. Alle apotek har fått sin egen hjertestarter, og i tillegg trekkes det månedlig ut et idrettslag eller forening som mottar en hjertestarter fra Apotek1. En av årets vinnere ble Brandbu IF Ski.

 • Ernæring og næringsdrikker Apotek 1

  Velkommen til ernæringsråd og prøvesmaking av næringsdrikker

 • Illustrasjonsbilde: Dermica leppepomader

  Dermica Sensitiv og Dermica Daily - best i test i forbrukerrådets store test av leppepomader!

  Forbrukerrådet har testet 50 leppepomader for å sjekke dem for stoffer som kan være skadelige. Men 2 av de 10 som fikk godkjentstatus, er Dermica Sensitiv og Dermica Daily leppepomader, Apotek 1 sine egne merkevarer innen leppepomader. 

 • Jente spiser brokkoli

  Det er mye mat i god drikke!

  Sliter du med dårlig matlyst? Eller kjenner du noen som ikke får i seg nok mat? Da kan næringsdrikker være et godt alternativ. 

 • Illustrasjonsbilde: Hjertestarter

  Tilbyr hjertestarterregister

  Røde Kors Førstehjelp og Apotek1 inngår nå et samarbeid om å tilby et hjertestarterregister.

 • Inhalasjonsveiledning symbol

  Gratis inhalasjonsveiledning i apotek

  Bruker du inhalasjonsmedisinen din riktig? Nå får astma- og kolspasienter gratis inhalasjonsveiledning av farmasøyter i alle landets apotek.

 • Vakre føtter med nyheter fra Scholl

  Ikke glem stell av føttene dine i hverdagen. Scholl har flere praktiske produkter som gjør at du lekende lett får silkemyke føtter og vakre negler.

 • Illustrasjonsbilde: Nyheter

  Se noen av våre produktnyheter

  Nye og videreutviklede produkter kan hjelpe deg til en friskere hverdag eller følelse av velvære. Se noen av våre mange spennende nyheter.

 • Illustrasjonsbilde: Dermica Sensitive

  NYHET! Dermica Sensitiv fra Apotek 1

  Møt Dermica Sensitiv - vår nye sensitive hudpleieserie som byr på milde ingredienser, deilige konsistenser og et lekkert design.

 • Illustrasjonsbilde: Bisolduo - nyhet i Apotek 1

  Ny hos Apotek 1: Bisolduo®

  Bisolduo® sugetabletter er nå tilgjengelig hos Apotek 1. Bisolduo fukter og lindrer såre slimhinner, og kan bidra til å forebygge irritasjonshoste.

 • Rydd skapet for gamle legemidler

  Ikke kast legemidler i søpla

  Skapet fullt av gamle legemidler? Rydd skapet og levér til apoteket, oppfordrer Statens Legemiddelverk.

 • Noen av de deodorantene Forbrukerrådet regner som trygge

  Trygge deodoranter fra Apotek 1

  I Forbrukerrådets siste test av deodoranter får 12 produkter full score. 9 av dem finner du hos Apotek 1.

 • Syk gutt med hånd på pannen

  Sykt barn, hva nå?

  Den første høsten og vinteren i barnehage kan for mange fortone seg som en evig runddans med feber, hoste, tett nese og øyeverk. Dette er slitsomt for barnet, men kan også være en påkjenning for foreldrene.

 • Dosett

  Bidra i kampen mot antibiotikaresistens

  Den europeiske antibiotikadagen ble markert 18. november. Hør hva helse- og omsorgsminister Bent Høie har å si om bruk av antibiotika, og les om hva du selv kan bidra med for å motvirke antibiotikaresistens.

 • Illustrasjonsbilde: Medisinskap

  Utdaterte legemidler gir falsk trygghet

  Når sjekket du medisinskapet ditt sist? Legemidler går ut på dato og gamle legemidler gir falsk trygghet. Her får du gode råd om opprydding i medisinskapet og hva du gjør med det du ikke trenger.

 • Illustrasjonsbilde: Barn med Firefly reflekser

  Refleks redder liv - bli sett du også!

  Det blir mørkere og mørkere for hver dag som går, og det er viktig at man er så synlig som mulig når man er ute og går. Bruk refleks, og tenk sikkerhet.

 • Illustrasjonsbilde: Kols-samtale

  Kols-samtaler i apotek

  Riktig inhalasjonsteknikk er avgjørende for god helse hvis man har KOLS. For å bidra dette har Apotek 1 i høst fokus på KOLS, og 39 apotek skal fra 19. oktober til 13. november tilby en standardisert KOLS-samtale.

 • Illustrasjonsbilde: Dermica Sensitiv

  Verdt å vite om Dermica Sensitiv

  Dermica Sensitiv er en hudpleieserie med trygge og effektive ingredienser, spesielt utviklet for å beskytte og ta vare på huden din. Her har vi samlet noe av det du bør vite om serien.

 • Ducray hodebunnspleie - nå i Apotek 1

  Ducray - nå hos Apotek 1

  Mange hodebunnsproblemer kan løses eller forebygges ved hjelp av riktig pleie. Prøv spesialproduktene fra Ducray. Nå hos Apotek 1.

 • Mann holder seg for magen

  En tarm til besvær

  Tenk deg at du må gå på do opptil 40 ganger hver dag.  Dette er hverdagen for over 20 000 i Norge som har tarmlidelsen kronisk inflammatorisk tarmsykdom (IBD).

 • Bilde av unge jente med appelsinjuice

  Gode råd ved munnskold

  Får du ofte hvite, sviende blemmer i munnen? Da er du ikke alene. Så mange som 1 av 5 har munnskold minst en gang i løpet av et år. Det kan være vanskelig å forebygge disse plagsomme sårene, men det er flere tiltak som kan lindre ubehaget.

 • REN er en ny serie hos Apotek 1

  REN - effektiv nytelse for huden

  Er du opptatt av hudpleie med rene ingredienser, men ønsker ikke å gå på kompromiss med effekt? Da har vi en nyhet som passer perfekt for deg: Bli bedre kjent med REN - pionerene innen bioaktiv hudpleie.

 • Barn som kikker over bordet

  Tipsene for å få i barnet medisin

  Når de minste skal ha medisin som smaker rart kan man stå ovenfor flere prøvelse. Men gi ikke opp før du har forsøkt tipsene her.

 • Eple med målebånd

  Les hva ernæringsfysiologen svarte om vektreduksjon

  I nettmøtet med ernæringsfysiolog Marthe Bottolfs tidligere i år kunne du få svar på dine spørsmål om vektreduksjon. Les hva hun svarte på noen av spørsmålene vi fikk inn fra dere:

 • Bilde av tablett som skal svelges

  Svelgevansker kan gi behandlingssvikt

  En fjerdedel av befolkningen syns det er vanskelig å svelge tabletter. Med enkle grep kan selv de med svelgevansker få hjelp, les mer om det her.

 • Returordning for Røkelsesstativ med hjerter i børstet stål

  Apotek 1 har funnet ut at i svært få tilfeller, og ved bruk av enkelte typer telys, kan Røkelsesstativ med hjerter (varenummer 877366) bli overopphetet og utgjøre en sikkerhetsfare.

 • Illustrasjonsbilde: Bokstavklosser og sitroner for å beskrive Vitamin C

  Hjelper C-vitamin sjokk mot forkjølelse?

  Når forkjølelsene står i kø, du begynner å føle deg tufs og du absolutt ikke har tid til å bli syk, er det mange som sier at store doser vitamin C, et såkalt C-vitamin-sjokk kan hjelpe. Stemmer det?

 • Legemiddelgjennomgang i tverrfaglig team

  Bedre medisinering gir økt livskvalitet for sykehjemsbeboere

  Apotek 1 har vært samarbeidspartner i et omfattende legemiddelprosjekt i Oslo kommune, der 2.500 langtidspasienter har fått en grundig gjennomgang av legemiddellista si.

 • Foto: Siv Dolmen/Stiftelsen Organdonasjon

  Bli Organdonor du også

  Lørdag 24. oktober arrangeres Donasjonsdagen rundt om i Norge. Mellom 300 og 400 nordmenn venter i kø for et nytt, livreddende organ til enhver tid. Bli organdonor, oppfordrer Stiftelsen Organdonasjon.

 • Ikke slutt med blodfortynnende på egen hånd

  I mediene de siste dagene har det vært reist tvil om det er trygt å bruke det blodfortynnende legemiddelet Pradaxa. Blodfortynnende er livsviktige medisiner som forhindrer blodpropp, og ingen må slutte med dem på egenhånd uten å ha snakket med legen sin først.

 • Bilde av sort varselstrekant

  Ny merking med svart trekant

  Fra høsten 2013 vil noen legemidler få en egen merkeordning med svart trekant i pakningsvedlegget. Her kan du lese hva dette betyr.

 • Apotek 1 har produkter som passer dine behov

  Vi har utvalget – du har valget: Finn produktene for dine behov!

  På apotek1.no og i alle våre apotek har vi et utvalg av produkter som passer ethvert behov. Hvis du har spesifikke krav til hva du ønsker at produktene skal inneholde - eller ikke inneholde, har vi produkter som kan passe. Slik finner du dem på apotek1.no:

 • a1 graviditetstest er best i test!

  I en forbrukertest utført av foreldre.no kommer a1graviditetstest best ut, med terningkast 6.
 • Illustrasjonsbilde: Ny app fra Apotek 1

  App fra Apotek 1: Vår kunnskap - din trygghet, på din mobil

  Hender det at du trenger et godt råd om hva man gjør med feber hos små barn? Eller soleksem? Kanskje du vil sjekke egen BMI, pollenvarslingen, eller trenger telefonnummer til nærmeste apotek? Dette og mer til får du i vår app!

 • Utslett etter bruk av hudkrem - gi beskjed

  Mattilsynet og Folkehelseinstituttet har et bivirkningsregister på kosmetiske produkter. Registeret gjør det mulig å få en nasjonal oversikt over helseproblemer knyttet til enkeltprodukter og innholdsstoffer.