Bilde av en dame

God ansiktspleie for fet hud

Hvordan du bør pleie huden din avhenger av hvilken hudtype du har. Her får du råd om hva en fet hudtype trenger av pleie og produkter.

 • Hva kjennetegner en fet ansiktshud?

  En fet hudtype har høy talgproduksjon og kjennetegnes av en blank overflate, spesielt i pannen, på nesen og haken. Porene er ofte store, og huden har gjerne en tregere avskalling av døde hudceller, blant annet fordi talg binder hudcellene sammen. Huden kan derfor se noe grov og gusten ut. Fet hud er mer utsatt for urenheter og kviser enn de andre hudtypene, og selv om huden sjelden er tørr, kan den oppleves slik, fordi den kan mangle fukt, spesielt om vinteren.

 • Har du en fet hudtype?
  • Store porer
  • Blank overflate
  • Kan se grov og gusten ut
  • Kan ha urenheter og kviser
  • Kan føles tørr, spesielt i vinterhalvåret
 • Gode råd for deg med en fet hudtype

  Fordi en fet hudtype har høy produksjon av talg, kreves det nøye oppfølging i forhold til rens og pleie for å unngå urenheter. Mange sliter også med at huden blir blank utover dagen. Produkter som jobber effektivt mot dette er derfor viktig for å oppnå resultater av hudpleien.

  Rens og krem hver morgen og kveld er det absolutt viktigste du gjør hvis du har fet hud. Husk at mangel på fukt kan gjøre at huden prøver å kompensere med å produsere mer talg. Fuktighetskrem er derfor viktig. I tillegg til dette finnes det flere andre produkter som vil være nyttig for en fet hud. Her er våre råd for optimal pleie av denne hudtypen:

  RENS: Velg renseprodukter spesielt tilpasset fet hud. Lette konsistenser som gel eller skum vil føles behagelig på en fet hudtype.

  KREM: Kremer utviklet for en fet hudtype hjelper deg å holde huden fuktet, uten at de tilfører fett. Mange av disse har også andre egenskaper, som å bidra til å minske porestørrelse eller unngå blankhet. Velg en variant som passer deg og dine behov. En nattkrem gir ekstra pleie til huden om natten og er et godt produkt for tilførsel av ekstra fukt.

  SERUM: Et serum gir huden et ekstra boost. Det fins mange serum som egner seg for en fet hudtype, enten du ønsker deg mer fukt, antialdringspleie eller mer glød. Påfør serum etter rens og la det trekke lett inn før du påfører dag eller nattkrem. Bruk serum året rundt, eller i perioder hvor huden trenger mer fukt.

  ØYEKREM: Huden rundt øynene er tynn og skjør og trenger tilpasset pleie. Det er også her de første aldringstegnene kommer. Dagkremer er ofte for tunge for denne huden. Bruk derfor daglig en øyekrem tilpasset huden rundt øynene for å forebygge poser og mørke ringer.

  PEELING: En treg avskalling av døde hudceller kan tette porer og gi grobunn for urenheter og kviser. Peeling er derfor ekstra viktig for fet hud. Bruk peeling tilpasset fet hud 2-3 ganger i uken. Da blir det også lettere for produktene du bruker å trekke inn og virke som de skal.

  MASKE: Bruk ansiktsmaske med jevne mellomrom og gjerne 1-2 ganger i uken. Fuktmasker og rensende eller eksfolierende masker egner seg godt for fet hud. Er du usikker på hvilken hudtype du har, eller hvilke produkter du bør velge?

  Apotek 1 har høy kompetanse og hudpleiere i mange av våre apotek. Kom innom, så hjelper vi deg!

  Utarbeidet av Synne Bakker, hudpleier og fagrådgiver i Apotek 1

  Publisert: Desember 2016