Illustrasjonsbilde

Hår og hodebunn

Velkommen til informasjonssenteret for hår og hodebunn.  Her vil du finne informasjon om egenomsorg av vanlige hårproblemer, samt når du eventuellt skal kontakte lege for hjelp.

 • Hårpleie haarpleie

  Hårpleie

  Hvilken sjampo passer best til mitt hår?  Bør jeg bruke balsam før eller etter kur? For å ta best mulig vare på hvert enkelt hårstrå må du ta hensyn til både tilstand på håret ditt og årstid.  Kvalitetsprodukter og gode råd gir vi deg her.

 • Bilde av mann som børster seg

  Hårtap

  Mange tror at det bare er menn som opplever at håret blir tynnere, men dette er også et problem for flere kvinner. Her er noen gode råd:

 • Bilde av mann som ser i hodebunnen

  Flass og tørr hodebunn

  Flass? Eller bare tørr hodebunn? Det er ikke alltid lett å vite forskjell. Huden i hodebunnen fornyes stadig og de ytterste hudcellene faller av som små, knapt synlige hvite flak. Et lett hvitt dryss på skuldrene skyldes vanligvis tørr hodebunn.

 • Bilde av en mann som klør seg i hodet

  Kløe i hodebunnen

  Det klør i hodebunnen - hva kan det være... Tørr hodebunn? Hodelus? Flass? Eksem? Allergi? Noen ganger er det noe så enkelt som feil sjampo. Les mer om hva som kan lindre kløen her.

 • Hodelus

  Hodelus forsvinner ikke av seg selv

  Lus!!! Du klør bare ved tanken på dette lille krypet og ikke bedre blir det dersom en i familien har tiltrukket seg disse små snylterene. Vi gir deg de gode tipsene om hvordan du best blir kvitt dem.

 • Slik blir du kvitt lus

  Guide: Slik blir du kvitt hodelus

  Får du meldinger om hodelus fra skole og barnehage? Vi har oppskriften på hvordan du effektivt sjekker barna og fjerner lus hvis du finner dem.