Ledelsen

Her får du en oversikt over hvem som sitter i ledergruppen i Apotek 1 Gruppen AS.

Administrerende direktør

Øyvind Winther

Øyvind WintherØyvind Winther er administrerende direktør i Apotek 1 Gruppen AS.

Øyvind Winther har tidligere vært med å bygge opp Apotek 1 helt fra liberaliseringen av markedet var et faktum i 2001 til at selskapet befestet sin posisjon som markedsleder i bransjen. I 2008 gikk han over til stillingen som konserndirektør i PHOENIX gruppen som er våre eiere med ansvar for hele apotekvirksomheten i Europa. Fra 2010 og frem til desember 2011 har Øyvind Winther vært konsernsjef i Expert Norden med ansvar for over 800 butikker og flere netthandelsbutikker.

Øyvind Winther har også erfaring fra dagligvarebransjen og har arbeidet med kjededrift i Hakon-Gruppen i mer enn 10 år. Øyvind Winther er Handelsøkonom/MBA fra Oslo handelshøyskole.

 

Kjededirektør

Knut A. Colbjørnsen

Knut Arne ColbjørnsenKnut Arne Colbjørnsen har det driftsmessige, økonomiske, og farmasifaglige overordnede ansvaret for apotekdrift i Apotek 1 Gruppen AS. Han har vært ansatt i selskapet siden februar 2002.

Knut A. Colbjørnsen har tidligere arbeidet fire år i Hakon-Gruppen (1998-2002), sist som regiondirektør med ansvar for selskapet totale virksomhet i Nord-Norge. Knut Arne Colbjørnsen har også arbeidet fire år i Esso Norge hvor han var salgssjef i perioden 1994-1998 med regionalt ansvar for industri- og forbrukermarkedet.

Knut Arne Colbjørnsen er diplomøkonom fra BI.

 

Direktør Vareforsyning

Simen Swanstrøm Helly-Hansen

Simen Swanstrøm Helly-HansenSimen Swanstrøm Helly-Hansen har det overordnede ansvaret for vareforsyning i Apotek1 fra leverandør til sluttkunde. Vareforsyningsansvaret inkluderer innkjøp, kategori, logistikk, multidose og vareforsyning. Han har vært ansatt i selskapet siden mars 2007. Simen har hatt flere stillinger i selskapet innen innkjøp og kategori på reseptpliktige legemidler.

Simen har også tidligere arbeidet i Renault - Nissan i U.K med innkjøp, salg og kjededrift. Simen Swanstrøm Helly-Hansen er utdannet Msc i Management & International Business fra A.U.T NZ og Bordeaux Business School, Phoenix European Management Development Program fra Mannheim Business School samt Executive Master kurs på BI i Innovasjon og forretningsutvikling.

 

Direktør prosjekt og forretningsutvikling

Roger Thoresen

Roger ThoresenRoger Thoresen har ansvaret for prosjekt- og forretningsutviklingsavdelingen. Han ble ansatt som logistikksjef i februar 2002, og var logistikkdirektør fra januar 2006 til februar 2017.

Roger Thoresen har tidligere arbeidet som logistikksjef i Norske Hoechst, Rubicon Kosmetikk, Narvesen Distribusjon og Cerealia. Før dette var han ansatt i Norsk Data og Linjegods, hvor han hadde diverse stillinger innen økonomi og distribusjon. Roger Thoresen er utdannet bedriftsøkonom fra BI, Oslo.

 

 

 

Økonomidirektør

Børge Moholt

Børge Moholt Børge Moholt er ansatt som økonomidirektør fra 1. mai 2017, og vil ha ansvar for selskapets økonomiske og finansielle stilling inkludert rapportering, analyser og planlegging.

Børge er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, med spesialisering innen regnskap og økonomisk styring. Han har 16 års erfaring fra ulike nivåer og områder i Telenor både globalt, regionalt og nasjonalt, primært innen økonomi og senest fra selskapets digital satsningsområde. Han har i tillegg to utenlandsopphold fra tiden i Telenor, i henholdsvis Sverige og Ukraina. Han har også controllererfaring fra Orkla ASA.

 

Juridisk direktør

Øystein Askim

Øystein AskimØystein Askim har det overordnede ansvaret for det juridiske arbeidet i Apotek 1 Gruppen AS. Han ble ansatt i firmaet i 2007.

Øystein Askim er utdannet Cand.jur. (Master of Law) ved Universitetet i Oslo. Han har tidligere jobbet 9 år som advokat i firmaet Thommessen Krefting Greve Lund i Oslo.

 

 

Direktør stab og administrasjon

Olav Haraldseid

Olav HaraldseidOlav Haraldseid har det overordnede ansvaret for stabsfunksjonene HR, Fag- og kvalitet og Juridisk. Han har tidligere jobbet som HR Direktør i selskaper som NorgesGruppen ASA (2011-2015), Statoil ASA (2008-2011), Statoil Fuel & Retail (2000-2008). Han startet hos Apotek 1 i september 2016.

Olav er hovedfagsutdannet fra Norges Idrettshøgskole med spesialisering innenfor idrettspsykologi og har jobbet som opplæringssjef i HakonGruppen (1997-2000) og som landslagstrener (1988-1995).

 

 

 

IT-direktør

Karl Magnus von Krogh

Karl Magnus von KroghKarl Magnus von Krogh har det overordnede ansvaret for IT i selskapet. IT-avdelingen sørger for utvikling, forvaltning og drift av selskapets IT-løsninger, samt utvikling av nye IT-løsninger for å dekke et stadig økende digitalt behov. Han ble ansatt i selskapet i januar 2015.

Karl Magnus er utdannet sivilingeniør fra NTNU. Han har tidligere jobbet i Posten Norge AS i 9 år, senest som IT-direktør med ansvar for IT-utvikling i Postens norske divisjoner. Karl Magnus har også bakgrunn som konsulent i Accenture i 10 år og før det i Oracle Norge i tre år.

 

 

 

Fag- og Kvalitetsdirektør

Ellen Karine Ous

Ellen Karine OusEllen Karine Ous leder avdeling for Kompetanse og Kvalitet i Apotek 1 Gruppen AS og har det overordnede ansvaret for fag, kvalitet, opplæring og kommunikasjon.

Hun ble ansatt i selskapet i 2001,og har hatt ulike stillinger i selskapet knyttet til apotekdrift, kvalitet og fag.

Ellen Karine Ous er utdannet Cand. Pharm, og er sertifisert som EOQ Quality System Manager og EOQ Quality Auditor.

 

 

Kategori- og Innkjøpsdirektør OTC/HV

Mette Yttervik

Mette YttervikMette Yttervik har det overordnede ansvaret for kategoridrift og utvikling, leverandøravtaler og innkjøp av alle varer som finnes i selvvalget i Apotek 1 Gruppen AS. Hun ble ansatt i selskapet i oktober 2005.

Mette er utdannet bachelor i sykepleie fra Høgskolen i Molde, og har videre studert økonomi og administrasjon samt personalledelse samme sted. Hun har også en Master of Management fra BI med fokus på markedsføring og økonomi. Hun har jobbet i flere år som sykepleier, og har også jobbet med salg og markedsføring i legemiddelindustrien, i selskapene GlaxoSmithKline og Orion Pharma.

 

 

Salgsdirektør B2B

Ingvild G. Mauseth

Ingvild G. MausethIngvild G. Mauseth har det overordnede ansvaret for Apotek 1 Gruppen AS sine Storkunder. Hun har vært ansatt i selskapet siden april 2007.

Ingvild G. Mauseth har tidligere arbeidet fem år i Medco AS, (nå Mediq Norge AS) som salgssjef med ansvar for selskapets totale sortiment innen medisinsk forbruksmateriell til primærhelsesektoren i Norge. Ingvild har også arbeidet som salgssjef i Norlandia hotellene.

Ingvild har Bachelor i markedskommunikasjon fra BI.